Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικής: Δεν υφίσταται καμία δέσμευση για την πώληση


Σε ανακοίνωση του ο Σύλλογος υπαλλήλων της Εθνικής Ασφαλιστικής αναφέρει ότι με βάση τη “χθεσινή ανακοίνωση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας αποπληρώθηκαν €2 δισεκατομμύρια ελληνικού χρέους, μετά από την εξόφληση των Υπό Αίρεση Μετατρέψιμων Ομολογιών (CoCos) από την ΕΤΕ, γεγονός που σημαίνει ότι δεν υφίσταται καμία υποχρέωση – δέσμευση για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Είναι ξεκάθαρο πλέον ότι η πώληση της Εταιρίας μας αποτελεί αποκλειστικά και μόνο πρόθεση της Εθνικής Τράπεζας και για το λόγο αυτό:

– ΚΑΛΟΥΜΕ τον κ. Φραγκιαδάκη να σταματήσει άμεσα τις διαδικασίες πώλησης.

– ΖΗΤΑΜΕ από τη Διοίκηση της Εταιρίας μας να δηλώσει τη θέση της για την πώληση της κερδοφόρας Εταιρίας μας, που έχει 126 χρόνια ιστορίας στην ελληνική κοινωνία.

– ΖΗΤΑΜΕ από την κυβέρνηση να παρέμβει ουσιαστικά και να διακόψει άμεσα την προσπάθεια πώλησης που θα πλήξει την ελληνική οικονομία, αφού οι επενδύσεις €1,6 δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα θα φύγουν στο εξωτερικό”.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΤΧΣ:

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επιστρέφει €2δις στο Ελληνικό Δημόσιο μετά την επιτυχή αποπληρωμή των CoCos της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ ή Ταμείο) ανακοινώνει ότι σε συνέχεια της αποπληρωμής των Υπό Αίρεση Μετατρέψιμων Ομολογιών (CoCos) ύψους €2δις της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος (ΕΤΕ), το Ταμείο πραγματοποίησε ισόποση μεταφορά στο Ελληνικό Δημόσιο. Το ΤΧΣ, στις 9 Δεκεμβρίου 2015, παρείχε κεφαλαιακή ενίσχυση στην ΕΤΕ, συμμετέχοντας στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, καθώς και στην αναδοχή Υπό Αίρεση Μετατρέψιμων Ομολόγων (CoCos) ύψους € 2δις με στόχο τη στήριξη των πρωτοβουλιών αναδιάρθρωσης της τράπεζας. Οι θετικές εξελίξεις, κατά τη διάρκεια του 2016, στην υλοποίηση από την ΕΤΕ του σχεδίου αναδιάρθρωσης της τράπεζας οδήγησε στην επιτυχή αποπληρωμή της χρηματοδοτικής ενίσχυσης που παρείχε ΤΧΣ, το οποίο τελικά συνέβαλε στη συνολική μείωση του δημόσιου χρέους της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 11 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σύλλογος Εργαζομένων Εθνικής: Δεν υφίσταται καμία δέσμευση για την πώληση! https://www.insurancedaily.gr/syllogos-ergazomenon-ethnikis-den-yfistate-kamia-desmefsi-gia-tin-polisi/