Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Σύλλογος Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια: Οι εξελίξεις τρέχουν, η κυβέρνηση αδιαφορεί

ΑΣΠΙΣ

Βρισκόμαστε μπροστά σε σημαντικές εξελίξεις για το χρονίζον θέμα των ζημιωθέντων του Ομίλου Ασπίς. Εννέα χρόνια μετά την ανάκληση των εταιρειών του Ομίλου, η πολύ καλή συνεργασία Τράπεζας της Ελλάδος, Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, Εκκαθαριστικής αρχής και του Συλλόγου μας δείχνει επιτέλους να αποδίδει καρπούς.

Η πρόσληψη ειδικού συμβούλου, για την χρηματοοικονομική αποτίμηση και την εύρεση των κατάλληλων μοντέλων και εργαλείων χρηματοδότησης του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής, αποτελεί ένα εξαιρετικό νέο για τους πρώην ασφαλισμένους, οι οποίοι σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ενημερωθούν για το χρονοδιάγραμμα ενεργοποίησης των αποζημιωτικών κεφαλαίων που προβλέπονται στον Νόμο 3867. Βέβαια θα πρέπει να επισημανθεί ότι δικαιούχοι αποζημιώσεων είναι μόνο όσοι βρίσκονται στις καταστάσεις δικαιούχων ασφάλισης, ενώ όσοι έχουν κάνει ανακοπές θα πρέπει να περιμένουν τις τελεσίδικες εφετειακές αποφάσεις προκειμένου να ενταχθούν κι αυτοί στις καταστάσεις.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξει κανένα εμπόδιο στις διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη και τις οποίες παρακολουθούμε σε καθημερινή βάση.

Παράλληλα όμως με αυτές τις διαδικασίες, αποτελεί λυπηρό φαινόμενο η πλήρης απουσία και αδιαφορία της κυβέρνησης από τα τεκμαινόμενα. Υπενθυμίζουμε ότι εκτός πίνακα βρίσκονται εντελώς αδίκως και αναιτιολογήτως δεκάδες χιλιάδες ζημιωθέντες, οι οποίοι υπόκεινται σε ανυπόφορη ψυχολογική και οικονομική ταλαιπωρία, προκειμένου να περάσουν δύο ακόμα ψυχοφθόρες δικονομικές δοκιμασίες σε πρωτοδικεία και εφετεία με την ελπίδα ότι κάποτε να συμπεριληφθούν κι αυτοί στους πίνακες των δικαιούχων.

Είναι να απορεί κανείς πως ένα κράτος δικαίου, την στιγμή μάλιστα που δεν θα καταβάλλει ούτε ένα ευρώ από τα κρατικά ταμεία, να αδιαφορεί για την κατάφορη αδικία που συντελείται εις βάρος χιλιάδων συμπολιτών μας οι οποίοι δεν έχουν την παραμικρή ευθύνη για την διαχρονικά εγκληματική κρατική εποπτεία των ασφαλιστικών εταιρειών που το ίδιο το κράτος έκλεισε.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή θα αφυπνιστούν οι αρμόδιοι του Υπουργείου Οικονομικών -οι οποίοι αδιαφορούν επιδεικτικά στις δεκάδες εκκλήσεις που έχουμε κάνει ως Σύλλογος για συνάντηση μαζί τους- και θα δώσουν και πάλι την ελπίδα σε όλους αυτούς, οι οποίοι στωικά περιμένουν μια αναλαμπή ζωής από το κράτος δικαίου που θέλουν να νομίζουν ότι υπάγονται.


3 Comments

3 Σχολια

 1. Έφη Τρικαλινού

  Aug 8, 2018 at 12:42 PM

  Με την κυβέρνηση της Αριστεράς πήραμε μέρος των χρημάτων μας από τους απατεώνες ασφαλιστές, μόνο από αυτή τη κυβέρνηση είδαμε να υπάρχει αποτέλεσμα στις διεκδικήσεις των δικαίων μας.
  Ας το πάρει απόφαση το “επικουρικό” κεφάλαιο των ασφαλιστικών εταιριών ότι πρέπει και ΘΑ πληρώσει ότι μας οφείλει.
  Απατεώνες………..

  • Chris

   Aug 13, 2018 at 9:56 PM

   Wrong!
   Μόνο αυτή η κυβέρνηση κατάφερε να κάνει το έγκλημα κατά των ασφαλισμένων της ΑΣΠΙΣ ακόμα πιο ειδεχθές αφού επί των ημερών της και λίγο μετά την ανάληψη της διακυβέρνηςης,εν μέσω capital controls που η ίδια προκάλεσε, κατάφερε το τελειωτικό χτύπημα με τον κατάφωρα άδικο αποκλεισμό χιλιάδων δικαιούχων από τον πίνακα δικαιούχων της εκκαθάρισης , επειδη λέει ¨δεν έκαναν τα χαρτιά τους¨, ενώ διαβεβάιωναν τους πάντες οτι θα έλθουν και θα δώσουν δίκαιη λύση για όλους τους ασφαλισμένους χωρίς να τους ταλαιπωρήσουν κι άλλο.

   Θα μου πεις μόνο αυτό το ψέμα είπαν.

   Το άλλο με τον ΕΝΦΙΑ το ξέρεις;

   Εκέινο με το σκίσιμο των μνημονίων με ένα νόμο και ένα άρθρο το θυμάσαι;

   Το αλήστου μνήμης ¨Ήταν δίκαιο, έγινε πράξη¨ το ξέχασες;

   Αυτοί δεν είναι απλώς απατεώνες, είναι ψεύτες και θρασείς απατεώνες κι έτσι τους καταγράφει η ιστορία προς το παρόν.

 2. Chris

  Aug 9, 2018 at 2:15 PM

  Οι εξελίξεις τρέχουν, η κυβέρνηση του κωλ@υ είναι ανύπαρκτη και οι υπόλοιπες ασφαλιστικές που μαζί με τις τράπεζες κρατιούνται με σωληνάκια στη ζωή απ τους φόρους και τις εισφορές που πληρωνουμε όλοι μας (βλέπε απανωτές ανακαιφαλαιοποίςεις) κλάνουν την πάπια και χαριεντίζονται για τις …εντυπωσιακές τους παραγωγικές επιδόσεις που επιτυγχάνουν πανω στα αποκαΐδια της τραγωδίας ΑΣΠΙΣ.

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six − three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σύλλογος Ζημιωθέντων από Ασπίς Πρόνοια: Οι εξελίξεις τρέχουν, η κυβέρνηση αδιαφορεί! https://www.insurancedaily.gr/syllogos-zimiothenton-apo-aspis-pronia-exelixis-trechoun-kyvernisi-adiafori/