Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Συμβολική Διαμαρτυρία Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών σε όλη την Ελλάδα ενάντια στις αθέμιτες πρακτικές Τραπεζών


Μαζική ήταν η κινητοποίηση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών σε όλη την Ελλάδα καθώς ομάδες Ασφαλιστών σε περισσότερες από 18 πόλεις διαδήλωσαν συμβολικά έξω από υποκαταστήματα Τραπεζών διαμαρτυρόμενοι για τις αθέμιτες πρακτικές που χρησιμοποιούν όσον αφορά την Ασφαλιστική τους δραστηριότητα.

Μια δραστηριότητα η οποία όπως όλα δείχνουν τα τελευταία χρόνια παίρνει δουλειά από το παραδοσιακό δίκτυο πωλήσεων χωρίς να τηρούνται όμως οι ίδιοι κανόνες της διαμεσολάβησης (πράξεις 30 & 31) εκμεταλλευόμενοι στην ουσία τις συναλλαγές που έχει ο κόσμος με τις τράπεζες αλλά και το μεγάλο δίκτυό τους ανά την Ελλάδα.

Διαμαρτυρία στην Αθήνα

eade_korai

Διαμαρτυρία στην Αθήνα

Ο Πρόεδρος της ΕΑΔΕ Δημήτρης Γαβαλάκης μας δήλωσε:  

Σήμερα αλλά και σε 20 πόλεις σε όλη την Ελλάδα οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές κάθονται μπροστά από τα Τραπεζικά Ιδρύματα για να ενημερώσουν κοινό, καταναλωτές και ασφαλισμένους για τα δικαιώματά τους. Σκοπός μας είναι όλοι μαζί να τους δείξουμε ότι πρέπει να ενώσουμε τη φωνή μας ενάντια στις αθέμιτες πρακτικές των Τραπεζών. Ο Ασφαλισμένος είναι ο πρώτος που θίγεται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο και πρέπει να γνωρίζει ότι έχει δικαίωμα να επιλέξει την ασφαλιστική εταιρεία αλλά και τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή που θα τον εξυπηρετήσει. Μετά από έναν χρόνο που είχαμε προχωρήσει στη διαδήλωση έξω από τα γραφεία της ΤτΕ το μόνο που καταφέραμε ήταν να μεγαλώσει λίγο περισσότερο η πίεση προς την εποπτική αρχή και τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Σήμερα ο δίαυλος επικοινωνίας έχει ανοίξει, τα αιτήματα και τα παράπονα των πελατών πηγαίνουν προς εκείνη την κατεύθυνση και ελπίζουμε ότι μεγιστοποιώντας την πίεση θα επιφέρουμε άμεση παρέμβαση τόσο του επόπτη όσο και της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.   

chania

Διαμαρτυρία στα Χανιά

Μια κατάσταση η οποία αντί να καλυτερεύει χειροτερεύει με τα κρούσματα αθέμιτων πρακτικών να γίνονται πιο αισθητά στην περιφέρεια σε θέματα όπως μεταφορά χρημάτων σε λογαριασμούς συμβολαίων αμοιβαίων κεφαλαίων αλλά και για τα πιο απλά όπως είναι η ασφάλιση ενός αυτοκινήτου.

Πάτρα

Διαμαρτυρία στην Πάτρα

Με τη σειρά του ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου μας δήλωσε:

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Αθήνας πάντα στηρίζει τις θέσεις των Ασφαλιστών. Σήμερα η ΕΑΔΕ διοργανώνει μια διαδήλωση η οποία πραγματοποιείται σε 20 πόλεις και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό. Αυτό που θέλουμε να μάθει ο κόσμος είναι ότι οι τράπεζες δεν μπορούν να συνεχίζουν να κάνουν παράνομες πράξεις – αθέμιτες πρακτικές οι οποίες είναι εις βάρος και των καταναλωτών και των διαμεσολαβούντων. Σήμερα η ΔΕΙΑ πρέπει να καταλάβει ότι τον 30-31 δεν χρειάζεται να τον θυμίσει μόνο στους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές αλλά και στους Τραπεζικούς οργανισμούς. Δεν μπορεί ο πελάτης με εκβιασμό το δάνειό του, το μπλοκ επιταγών και τις συναλλαγές του με την τράπεζα να αναγκάζεται να πάρει την ασφάλειά του από το διαμεσολαβητή που αγωνίστηκε για να την έχει και να την δίνει στο τραπεζικό ίδρυμα. Αυτή η κατάσταση πρέπει να σταματήσει και το Επιμελητήριο Αθηνών θα στηρίξει τις προσπάθειες των διαμεσολαβούντων μέχρι τέλους έως ότου αυτές οι πρακτικές σταματήσουν να υπάρχουν. Σε σχέση με την περσινή κινητοποίηση έξω από τα γραφεία συγκεκριμένης τράπεζας, παραμένουμε στην ίδια κατάσταση με την τράπεζα να επιμένει στις πρακτικές της όταν οι υπόλοιπες έχουν κάνει κάποια θετικά βήματα. Η συγκεκριμένη τράπεζα δυστυχώς συνεχίζει στις ίδιες πρακτικές και μάλιστα θα μπορούσα να πω ότι το τελευταίο διάστημα είναι ακόμη πιο έκδηλες χρησιμοποιώντας ακόμα και προσωπικά στοιχεία του πελάτη όπως τον αριθμό του κινητού του. Αυτό που ζητάμε είναι να εφαρμοστεί ο νόμος για όλους. Και για τους ασφαλιστές αλλά και για τις τράπεζες.” 

Πειραιάς

Διαμαρτυρία στον Πειραιά

Σε επικοινωνία που είχαμε με ασφαλιστές ανά την Ελλάδα μας ενημέρωσαν ότι σε μερικές περιοχές η κινητοποίηση δεν ήταν μόνο έξω από ένα τραπεζικό υποκατάστημα αλλά σε περισσότερα με το μόνο έντονο περιστατικό που δημιουργήθηκε να έχει καταγραφεί μέχρι στιγμής στα Χανιά όπου ο Διευθυντής του υποκαταστήματος της Εθνικής βγήκε από την τράπεζα για να διώξει τους διαμαρτυρόμενους ασφαλιστές και να τους ζητήσει το λόγο.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 + six =

To Top