Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Συνάντηση της ένωσης των ΤΕΑ με τον υφυπουργό Εργασίας

Τ. Πετρόπουλος

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύη, αρμόδιο για θέματα επαγγελματικής ασφάλισης, κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο, είχε την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018 η Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.).

Την Ένωση εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και ο Α ´ Αντιπρόεδρος αυτής, κ.κ. Χρήστος Νούνης, Πρόεδρος του Τ.Ε.Α.- ΥΠ.ΟΙΚ. και Ευάγγελος Θωμόπουλος, Πρόεδρος του Τ.Ε.Α. Ιnteramerican.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης αφού υπογράμμισαν τους βασικούς σκοπούς της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. που είναι η διάδοση και ανάπτυξη του θεσμού της Επαγγελματικής Ασφάλισης (Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης – Τ.Ε.Α.) και η βελτίωση και εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της, έθεσαν εγγράφως υπόψη του αρμόδιου Υφυπουργού σειρά θεμάτων / προτάσεων προς συζήτηση και επεξεργασία. Μεταξύ των βασικών εισηγήσεων ήταν η διατήρηση της συμπληρωματικότητας του 2ου πυλώνα ασφάλισης και του μη κερδοσκοπικού του χαρακτήρα, η ανάγκη ενίσχυσης της παρούσας κατακερματισμένης εποπτείας και η εξέταση της δυνατότητας μελλοντικής εφαρμογής ενιαίας εποπτείας, η εκλογίκευση των διαφόρων λειτουργικών και εποπτικών εξόδων, η κατάργηση του ελάχιστου περιοριστικού ορίου σύστασης Τ.Ε.Α. των 100 ατόμων με παράλληλη θεσμοθέτηση των ¨ανοικτών¨ (πολυεργοδοτικών και πολυκλαδικών) επαγγελματικών ταμείων καθώς και της δυνατότητας υπαγωγής διαφόρων επαγγελματικών ομάδων σε υφιστάμενα Τ.Ε.Α. με διαφορετικά καταστατικά εισφορών.

Ο κος Πετρόπουλος και το επιτελείο του, σε πολύ συναινετικό κλίμα, αφού ξεκαθάρισε ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν συζητά την καθιέρωση υποχρεωτικού χαρακτήρα στον 2ο πυλώνα ασφάλισης, εμφανίστηκε θετικός στην επεξεργασία των προτάσεων της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. και μάλιστα οριοθέτησε χρονικά την ολοκλήρωση των όποιων αναγκαίων νομοθετικών πρωτοβουλιών με το χρονοδιάγραμμα ενσωμάτωσης στο εθνικό δίκαιο της 2ης ευρωπαϊκής οδηγίας 2341/2016/ΕΕ για τα επαγγελματικά ταμεία που ολοκληρώνεται τον Ιανουάριο του 2019.

Οι εκπρόσωποι της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. αφού ευχαρίστησαν θερμά τον αρμόδιο Υπουργό τόσο για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημα της Ένωσης για συνάντηση εργασίας όσο, κυρίως, για το περιεχόμενο και τα συμπεράσματα αυτής, δεσμεύτηκαν να συνδράμουν επικουρικά στις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου σε οποιαδήποτε συμβουλευτική υπηρεσία χρειασθεί για την προώθηση των ανωτέρω πρωτοβουλιών.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Συνάντηση της ένωσης των ΤΕΑ με τον υφυπουργό Εργασίας! https://www.insurancedaily.gr/synantisi-tis-enosis-ton-tea-ton-yfypourgo-ergasias/