Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Συνεργασία Ντυνάν – Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου


Με το πρόγραμμα πρακτικής εμπειρίας (Internship) εγκαινιάστηκε η συνεργασία του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center με τον Κυπριακό Πανεπιστημιακό Οργανισμό.

Με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου που ανήκει στον Διεθνή Οργανισμό Laureate International Universities, σύναψε συνεργασία το Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, με στόχο την άμεση διασύνδεσή του με Πανεπιστημιακά Ιδρύματα διεθνούς εμβέλειας. Το κυπριακό πανεπιστήμιο επέλεξε το Ντυνάν για την συμπλήρωση της πρακτικής εμπειρίας στην εκπαίδευση των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του.

Τον συντονισμό των προγραμμάτων πρακτικής εμπειρίας (Internships) έχει ο καθηγητής Νευροχειρουργικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Texas A&M, διευθυντής του Β΄ Νευροχειρουργικού Τμήματος του ENHC, κ. Βασίλειος Ζέρρης. Ο πρώτος εκπαιδευτικός κύκλος σε νοσοκομειακό περιβάλλον ολοκληρώθηκε με την εκπαίδευση δέκα φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου σε θέματα Καρδιολογίας και Γαστρεντερολογίας.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατάρτισαν ο διευθυντής του Β΄ Καρδιολογικού Τμήματος ENHC, επίκουρος καθηγητής κ. Ηλίας Τσούγκος και ο διευθυντής του Α΄ Γαστρεντερολογικού Τμήματος, καθηγητής κ. Θεόδωρος Ροκκάς, αντίστοιχα, ενώ στους επόμενους κύκλους μαθημάτων προβλέπεται να συμμετάσχουν και άλλες ειδικότητες. Επισημαίνεται ότι η συμφωνία συνεργασίας του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ήταν η κατάληξη ενδελεχούς ελέγχου του ΕNHC σε όλα τα επίπεδα από την Ιατρική Σχολή του Κυπριακού πανεπιστημίου.

Παράλληλα, η συνεργασία παρέχει τη δυνατότητα στους φοιτητές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου να αποκτήσουν μία επιπλέον πρακτική εμπειρία πέραν από την υποχρεωτική κλινική εκπαίδευσή τους, στη βάση των αυστηρότερων κριτηρίων που συνοδεύουν το πρόγραμμα σπουδών τους.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 − three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Συνεργασία Ντυνάν - Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου! https://www.insurancedaily.gr/synergasia-ntynan-evropaikou-panepistimiou-kyprou/