Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τα… απόνερα της IDD

Αλαλούμ χωρίς τέλος με τις εισφορές στα μπλοκάκια

Τα τελευταία… απόνερα από την εφαρμογή του νόμου περί ενσωμάτωσης της IDD στο εθνικό δίκαιο προσπαθεί να μαζέψει η ασφαλιστική αγορά, περίπου έξι μήνες μετά την ψήφισή του από τη Βουλή.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Όπως σημειώνουν υψηλόβαθμα στελέχη του κλάδου, αρκετές εταιρείες έχουν να κλείσουν μια σειρά από εκκρεμότητες σε ότι αφορά την προσαρμογή τους στην IDD, εκκρεμότητες σχετικές με τα μηχανογραφικά συστήματα και τις προσαρμογές που θα πρέπει να γίνουν σε αυτά, όπως και με τις συμβάσεις συνεργασίας με τους διαμεσολασβητές και τις τροποποιήσεις που υποχρεούνται να κάνουν οι εταιρείες σε καθαρά νομικό επίπεδο.

“Πρόκειται για ζητήματα καθημερινής φύσεως που αντιμετωπίζονται από τις εταιρείες και που με την πάροδο του χρόνου, όχι πλέον μεγάλου, θα έχουν καλυφθεί” αναφέρουν στελέχη της αγοράς.

Στο μεταξύ, ανοικτά θέματα υφίστανται και με τις εταιρείες διαμεσολάβησης που λειτουργούν και υποστηρίζουν μικρότερα δίκτυα, για τα οποία ορισμένες δεν έχουν, ακόμη, αποστείλει τα σχετικά στοιχεία στις ασφαλιστικές εταιρείες με τις οποίες συνεργάζονται.

Σε κάθε περίπτωση, όπως επισημαίνεται, όλες οι προαναφερόμενες εκκρεμότητες δεν επηρεάζουν τη δράση των δικτύων πωλήσεων, όμως συνεχίζουν να αποτελούν πονοκεφάλους στις διοικητικές υπηρεσίες των ασφαλιστικών εταιρειών που θα πρέπει σε εύλογο χρόνο να αντιμετωπιστούν.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four + 14 =

To Top