Ασφαλιστικές Ειδήσεις

«Τα Παιχνίδια του Φωτός στα Glass Collage» στη ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ

stoart ktirio,ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ

Εγκαινιάζεται στις 5 Σεπτεμβρίου 2019 στο χώρο τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ της Εθνικής Ασφαλιστικής η έκθεση του καλλιτέχνη κ. Γιάννου Μπουζιούκου με θέμα «Τα Παιχνίδια του Φωτός στα Glass Collage».

«Τα glass collage του κ. Μπουζιούκου, καρποί πολύχρονης έρευνας και πειραματισμού, είναι έργα της ώριμης φάσης της δημιουργίας του και δηλώνουν την προσχώρησή του στην αφαίρεση. Έργα πρωτότυπα και πρωτοποριακά σε διεθνή κλίμακα, μας προσφέρουν την ευκαιρία να μελετήσουμε επιτεύγματα της μοντέρνας τέχνης και αρχιτεκτονικής σ’ ένα υλικό που λίγοι Έλληνες καλλιτέχνες έχουν επεξεργαστεί», αναφέρει η ιστορικός τέχνης Δρ. Χρύσα Δαμιανάκη-Ρομάνο.

Ο κ. Γιάννος Μπουζιούκος γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στη σχολή Βακαλό (1972-1975) με καθηγητές στο σχέδιο τους Παναγιώτη Τέτση και Γιάννη Βαλαβανίδη, απ’ όπου αποφοίτησε με έπαινο. Ακολούθησαν σπουδές στη Μεγάλη Βρετανία με υποτροφία, στο Central (St. Martin’s) School of Art and Design. Το 1978 η Βασιλική Ακαδημία του Λονδίνου του απένειμε δια του μέλους της Laurence Lee, του διασημότερου καλλιτέχνη στα βιτρό στην Αγγλία, το βραβείο «The Howard Martin Design Award» για την ποιότητα της δουλειάς του.

Έχει διακριθεί για το έργο του τόσο στο εξωτερικό (Ευρώπη, Αυστραλία), όσο και στην Ελλάδα και έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε Μουσεία και γκαλερί σε 10 ατομικές και 30 ομαδικές εκθέσεις.

H έκθεση του κ. Μπουζιούκου θα διαρκέσει έως τις 3 Οκτωβρίου 2019.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
«Τα Παιχνίδια του Φωτός στα Glass Collage» στη ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ! https://www.insurancedaily.gr/ta-paichnidia-toy-fotos-sta-glass-collage-sti-sto/