Ασφαλιστικές Ειδήσεις

ΤΕΑ INTERLIFE: Ένα νέο Επαγγελματικό Ταμείο για Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές


Την ίδρυση του νέου Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης – ΤΕΑ INTERLIFE ΑΑΕΓΑ – Ν.Π.Ι.Δ. ανακοίνωσε σήμερα η Ασφαλιστική εταιρεία με έδρα τη Θεσσαλονίκη. 

του Νίκου Μωράκη

Το νέο ταμείο είναι το 18o προαιρετικό ταμείο που αποκτά άδεια από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή & το Υπουργείο Εργασίας και το 3o που ιδρύετε στους κόλπους της Ασφαλιστικής Αγοράς (τα άλλα δύο είναι της Interamerican). Στην Ελλάδα λειτουργούν συνολικά 22 Επαγγελματικά Ταμεία. Ιδιαίτερα χαμηλός αριθμός αν αναλογιστεί κανείς ότι στην Ευρώπη αυτήν τη στιγμή λειτουργούν 135.241 εκ των οποίων 2.086(!) μόνο στην Κύπρο. Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που συνεισφέρουν στην Ευρώπη το 50.7% του ΑΕΠ της. Στην Ελλάδα αυτό το ποσοστό υπολογίζεται στο μόλις 0.8%. Είναι λογικό λοιπόν να περιμένουμε μια ραγδαία αύξηση στην ίδρυση επαγγελματικών ταμείων στην Ελλάδα καθώς μεγάλοι οργανισμοί και πολυεθνικές εταιρείες με έδρα τη χώρα μας θα επιλέξουν αυτό τον τρόπο για να δώσουν μια εναλλακτική επιλογή στους συνεργάτες/υπαλλήλους τους να δημιουργήσουν μια συμπληρωματική ασφάλιση. Όπως δήλωσε και ο Χρήστος Νούνης, Πρόεδρος του Ε.Ε.Τ.Ε.Α. αυτό ήδη συμβαίνει καθώς οργανισμοί όπως το Χρηματιστήριο Αθηνών έλαβαν άδεια για να δημιουργήσουν το δικό τους ταμείο ενώ μια από τις 4 συστημικές τράπεζες βρίσκεται στη διαδικασία αδειοδότησης.   

Στην περίπτωση της Interlife Ασφαλιστικής, η Εταιρεία δεσμεύεται να χρηματοδοτήσει αποκλειστικά τα λειτουργικά έξοδα του ταμείου για την πρώτη πενταετία. Δικαίωμα συμμετοχής στο ταμείο έχουν οι υπάλληλοι της εταιρείας αλλά και οι συνεργάτες – Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές της Ασφαλιστικής με μοναδική προυπόθεση να έχουν παραγωγή στην εταιρεία μεγαλύτερη των €25.000 ετησιώς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εισφορές, τις παροχές αλλά και τη διαδικασία εγγραφής στο ταμείο μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.teainterlife.gr

Το πρώτο εξάμηνο του 2019 η Interlife αύξησε κατά 178,6% τα κέρδη προ φόρων ενώ το 2019 η χρονιά έκλεισε με κέρδη €15,16 εκατ. έναντι €5,44 εκατ. την αντίστοιχη περίοδο. Το σύνολο της Εγγεγραμμένης Παραγωγής της αυξήθηκε κατά 5,83% ενώ το ενεργητικό της αυξήθηκε 12,58% από €194,66 εκατ. το 2018 σε €219,15 εκατ. το πρώτο επτάμηνο του 2019.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

one × 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
ΤΕΑ INTERLIFE: Ένα νέο Επαγγελματικό Ταμείο για Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές! https://www.insurancedaily.gr/tea-interlife-ena-neo-epaggelmatiko-tameio-gi/