ΥΓΕΙΑ

Τετράωρη στάση εργασίας στις προνοιακές δομές σήμερα

νοσοκομείο, ασθενείς, διάδρομος, γιατρός

Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 11 π.μ. – 3 μ.μ. για όλους τους εργαζόμενους της Πρόνοιας και συγκέντρωση στις 11.30 έξω από το υπουργείο Εργασίας, έχει εξαγγείλει για σήμερα Πέμπτη 12 Ιουλίου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Αναφέρει ότι “150 επικουρικοί εργαζόμενοι στις Προνοιακές Μονάδες βρίσκονται στην πόρτα της εξόδου, παρότι δεν έληξαν οι συμβάσεις” και κάνει λόγο για “τραγική υποστελέχωση” στις Μονάδες Πρόνοιας.

“Το επικουρικό προσωπικό των Προνοιακών Μονάδων βρίσκεται “στον αέρα”. Υπερέβησαν το 24μηνο εργασίας στο Δημόσιο με συνεχείς ανανεούμενες συμβάσεις και το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπως και στις Μονάδες Δημόσιας Υγείας θεωρεί άκυρες τις συμβάσεις τους”, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδια, “οι Προνοιακές Μονάδες, εργάζονται με το 45% του αναγκαίου προσωπικού, ενώ στα 8 χρόνια των μνημονίων το προσωπικό μειώθηκε κατά 2.600 υπαλλήλους”.

Πηγή: Healthmag.gr


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Τετράωρη στάση εργασίας στις προνοιακές δομές σήμερα! https://www.insurancedaily.gr/tetraori-stasi-ergasias-stis-proniakes-domes-simera/