Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Θ. Κοκκάλας: Στόχος για το 2017 η λειτουργική ενοποίηση των εταιρειών της ERGO

Θ. Κοκκάλας

Το 2016 υπήρξε χρονιά διόρθωσης για την ασφαλιστική αγορά. Τα στοιχεία των τελευταίων μηνών δείχνουν ότι η χρονιά θα κλείσει με οριακά θετική μεταβολή σε σχέση με το 2015.

Του Θεόδωρου Κοκκάλα, CEO της ERGO

Παρά το γεγονός ότι φαίνεται μια τάση σταθεροποίησης σε σχέση με την πτώση που παρατηρείται από το 2009, χρονιά εκδήλωσης της κρίσης, πρόκειται για τη χειρότερη χρονιά της τελευταίας δεκαετίας με την παραγωγή να έχει επιστρέψει στα επίπεδα του 2004.

Το 2016 είχαμε ωστόσο και σημαντικές εξελίξεις στη διάρθρωση της αγοράς. Σημαντική αλλαγή υπήρξε η εξαγορά της Eurolife από τη Fairfax, η ολοκλήρωση της συμφωνίας εξαγοράς της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από τον όμιλό μας, ενώ στις εξελίξεις που θα δώσουν τον τόνο και το 2017 είναι η εκκίνηση της διαδικασίας για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Δυστυχώς δεν έλειψαν και οι αρνητικές ειδήσεις, που είχαν αιτία την αδυναμία ορισμένων εταιριών να προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον και οδήγησαν στη διακοπή της λειτουργίας της International Life.

Οι ανακατατάξεις που ολοκληρώθηκαν, αλλά και οι επικείμενες οδηγούν στην αλλαγή του χάρτη της ασφαλιστικής αγοράς και στην ένταση του ανταγωνισμού. Κόντρα σε αυτό το περιβάλλον οι εταιρίες του ομίλου ERGO πέτυχαν να διατηρήσουν τις δυνάμεις τους στις γενικές ασφαλίσεις, αλλά και να αυξήσουν οριακά την παραγωγή στις ασφαλίσεις ζωής. Έχοντας εδραιώσει τη θέση μας στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, στοχεύουμε πλέον στην ολοκλήρωση του έργου συνένωσης με την ΑΤΕ Ασφαλιστική, η εξαγορά της οποίας υπήρξε μια σημαντική απόφαση για τον όμιλο της ERGO το 2016.

Η διαδικασία λειτουργικής ένταξης της ΑΤΕ στον όμιλο ERGO ξεκίνησε αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον ορισμό κοινών ομάδων εργασίας. Δυσκολίες υπάρχουν, αλλά το έργο της συνένωσης εξελίσσεται καλά, γεγονός που μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα πετύχουμε το στόχο της λειτουργικής ενοποίησης μέσα στο 2017, σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας. Με την εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής ο όμιλος ERGO αποκτά ισχυρό πλεονέκτημα. Ο ενιαίος όμιλος διαθέτει κρίσιμο μέγεθος από πλευράς παραγωγής και στόχος μας είναι να αξιοποιήσουμε αυτή τη δυναμική και να τη μετατρέψουμε σε πλεονέκτημα ανάπτυξης. Το 2017 δέσμευσή μας είναι να συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε το ισχυρό ανταγωνιστικό μας πλεονέκτημα που είναι η παροχή άριστου επιπέδου ασφαλιστικών υπηρεσιών σε ανταγωνιστικές τιμές. Στην ERGO η φροντίδα πελατών και συνεργατών ήταν και παραμένει στο επίκεντρο της δουλειάς όλων μας.

Το πλεονέκτημα αυτό μας καθιέρωσε υψηλά στις επιλογές των Ελλήνων ασφαλισμένων και στόχος μας είναι να το αξιοποιήσουμε αποφεύγοντας την παγίδα της εσωστρέφειας. Η εμπιστοσύνη που δείχνει η μητρική εταιρία και ο όμιλος της Munich Re στην Ελληνική ασφαλιστική αγορά, η τεχνογνωσία που μας παρέχει και η συστηματική δουλειά που έχουμε κάνει όλα τα χρόνια της παρουσίας μας στην Ελλάδα, μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε αυτό το έργο με συνέπεια. Ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης αποτελεί αποδεδειγμένα μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας διεθνώς.

Η συσσωρευμένη εμπειρία που έχει η ασφαλιστική αγορά στους τομείς των καλύψεων έναντι των καταστροφικών κινδύνων, της προστασίας της ζωής, της υγείας και στα θέματα των συντάξεων μπορεί να αξιοποιηθεί για να προσφέρει υψηλό επίπεδο ασφάλειας στους Έλληνες πολίτες που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση.

Για τη νέα χρονιά εύχομαι και στη χώρα μας οι επιτυχημένες προσπάθειες των άλλων κρατών να αποτελέσουν σύντομα παραδείγματα προς μίμηση και να αξιοποιηθούν οι δυνατότητες της αγοράς μας, έτσι ώστε να αναδειχθεί ο σημαντικός και ουσιαστικός ρόλος του θεσμού της ιδιωτικής ασφάλισης, αλλά και ταυτόχρονα να συμβάλλει στη σταθεροποίηση της ελληνικής οικονομίας.


1 Comment

1 Σχολιο

  1. τασος

    Jan 5, 2017 at 7:01 PM

    τελικα το προσωπικο εμεινε ;

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − six =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Θ. Κοκκάλας: Στόχος για το 2017 η λειτουργική ενοποίηση των εταιρειών της ERGO! https://www.insurancedaily.gr/th-kokkalas-stochos-gia-to-2017-i-litourgiki-enopiisi-ton-eteion-tis-ergo/