Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

Θωμάς Πουφινάς: Η μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων, μετά την οικονομία, είναι η προστασία της υγείας τους


poufinas-axa1Ο κ. Θωμάς Πουφινάς, διακεκριμένο και έμπειρο Στέλεχος της ΑΧΑ Ασφαλιστικής, σε συνέντευξή του στο περιοδικό “Ασφαλιστικό Marketing” συνοψίζει τις στρατηγικές κατευθύνσεις της εταιρείας ως προς τα προϊόντα της, καθώς και τις εντυπωσιακές δράσεις που αναπτύσσει η ΑΧΑ στον τομέα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.

Σε ποιους τομείς ασφάλισης θεωρείτε ότι θα πρέπει να επικεντρωθεί η ελληνική ασφαλιστική αγορά τα επόμενα χρόνια; 

Μέχρι σήμερα, οι ασφαλίσεις με τη μεγαλύτερη διείσδυση στη χώρα μας είναι αυτές του αυτοκινήτου κυρίως λόγω της υποχρεωτικής ασφάλισής του. Ο ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης είναι όμως πολύ πιο διευρυμένος και στοχεύει στην εξασφάλιση της υγείας, της ζωής και της περιουσίας των Ελλήνων πολιτών.

Σε αντίθεση με την τάση που επικρατεί, σύμφωνα με την οποία η κρίση μειώνει τις δυνατότητες δραστηριοποίησης των ασφαλιστικών εταιρειών, θεωρώ ότι σε ένα ασταθές οικονομικά και κοινωνικά περιβάλλον, όπως αυτό στο οποίο ζούμε στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, η ανάγκη για ασφάλιση είναι επιτακτικότερη από ότι στο παρελθόν.

Η παραδοσιακή προσέγγιση που έχουμε ως λαός να ανατρέχουμε στην οικογένειά μας ή το στενό μας φιλικό κύκλο – ή την πολιτεία όταν πρόκειται για την κατοικία ή την επιχείρησή μας – για οικονομική στήριξη, όταν μας συμβεί κάτι απρόοπτο αντί να έχουμε προστατευθεί από αυτό, δεν εφαρμόζεται πλέον. Τα εισοδήματα των οικείων μας έχουν επίσης επηρεαστεί αρνητικά και η ικανότητα που είχαν στο παρελθόν να μας βοηθήσουν έχει περιοριστεί αισθητά – ενώ το ίδιο έχει συμβεί και με τη δυνατότητα της πολιτείας να συνδράμει, για παράδειγμα σε περίπτωση φυσικών καταστροφών ή ταραχών.

Ακόμα και αν στο σημερινό ευμετάβλητο περιβάλλον δεν παρατηρούμε αύξηση στις ασφαλίσεις αυτές, καθώς οι άνθρωποι προσπαθούν να επαναπροσδιορίσουν το εισόδημά τους, εκτιμώ ότι σύντομα θα διαπιστώσουν ότι αξίζει να διαθέσουν ένα μέρος από αυτό για να προστατέψουν την υγεία, τη ζωή και την περιουσία τους. Πρόσφατες έρευνες έχουν δείξει ότι η μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων πολιτών, μετά την επαγγελματική ασφάλεια, την οικονομία και το χρέος της Ελλάδος, είναι η προστασία της υγείας τους.

Πρόκειται για μία τάση που επιβεβαιώνεται και ενισχύεται λόγω των συνεχών μεταβολών και της αποσταθεροποίησης των παροχών της κοινωνικής ασφάλισης. Επίσης, σύμφωνα με έρευνα που έχουμε διεξάγει σαν Εταιρεία, έχουμε δει ότι τα Νοσοκομειακά Προγράμματα και η Ασφάλιση Υγείας αποτελούν την πρώτη ασφαλιστική προτεραιότητα των Ελλήνων. Δεύτερη θέση στις ασφαλιστικές προτεραιότητες των πελατών, στη γενικότερη κατηγορία των Νοσοκομειακών και Ζωικών προγραμμάτων, αποτελούν εκείνα της Προστασίας και της Ανικανότητας. Είναι επίσης ιδιαίτερα σημαντικό να τονιστεί ότι η παροχή ενός εφάπαξ ποσού ή προσόδου που παρέχουν τα προγράμματα Προστασίας, είναι για τους ασφαλισμένους ιδιαίτερα σημαντική, καθώς μπορούν να τους εξασφαλίσουν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και την αυτονομία τους, μετά την έλευση μίας σοβαρής ασθένειας ή ατυχήματος.

Τέλος, πέραν της περαιτέρω αναγκαίας ανάπτυξης των νοσοκομειακών προγραμμάτων και της προστασίας στη χώρα μας, οφείλουμε να εξοικειώνουμε τους Έλληνες με την ασφάλιση της περιουσίας τους, δηλαδή της κατοικίας και της επιχείρησής τους, λαμβάνοντας υπόψη την ιδιαίτερη σημασία της για τους ίδιους και την οικογένειά τους και θυμίζοντάς τους πόσο εύκολο είναι να τα χάσουν παρά τους αγώνες και τις θυσίες μέσω των οποίων τα απέκτησαν.

Ποιες είναι οι στρατηγικές κατευθύνσεις που ακολουθεί η ΑΧΑ Ασφαλιστική προϊοντικά και τι προγράμματα προσφέρει για κάθε μία από αυτές;

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 + 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Θωμάς Πουφινάς: Η μεγαλύτερη ανησυχία των Ελλήνων, μετά την οικονομία, είναι η προστασία της υγείας τους! https://www.insurancedaily.gr/thomas-poufinas-i-megalyteri-anisychia/