Κοινωνική Ασφάλιση

Τι είπαν Μηταράκης – Εργαζόμενοι στα Ταμεία

Ν. Μηταράκης

Δύο απανωτές συναντήσεις είχε το ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Προσωπικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) με τον Υφυπουργό Εργασίας και «Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότη Μηταράκη, κατά το τελευταίο 6ημερο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΠΟΚΠ ο κ. Μηταράκης υποστήριξε τα ακόλουθα:

  • Όσον αναφορά την οργανωτική μορφή του ΕΦΚΑ – και κατά συνέπεια για τις καθοριστικές παρεμβάσεις σε λειτουργικό επίπεδο – δεν υπάρχει κυβερνητικό σχέδιο άμεσης εφαρμογής και εναπόκειται στις τελικές αποφάσεις του ΣτΕ επί των σχετικών προσφυγών, η εκπόνηση σχεδίου «άμεσης και κατά γράμμα» εφαρμογής των αποφάσεων αυτών.
  • Πρόθεση του Υπουργείου είναι στο καινούργιο σύστημα να ενταχθούν υποχρεωτικά όλες οι επαγγελματικές κατηγορίες (ελεύθεροι επαγγελματίες κλπ).
  • Όσο για τους εν ενεργεία ασφαλισμένους και συνταξιούχους, οι συντάξεις τους θα εξαρτώνται και θα διαμορφώνονται με βάση τις συνεχώς φθίνουσες ασφαλιστικές εισφορές των «παλαιών» και την εκάστοτε κυβέρνηση μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.
  • Με αφορμή το ζήτημα της κάλυψης των απωλειών από τις ασφαλιστικές εισφορές στην επικούρηση, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί ένα μέρος από τα περίπου 8,8 δισ του «μεγάλου ΑΚΑΓΕ».
  • Τα ταμεία πρόνοιας δεν έχουν πλέον λόγο ύπαρξης.

Για το ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών επιβεβαίωσε την κυβερνητική απόφαση για μείωση των εισφορών και στην κύρια σύνταξη,σημειώνει η Ομοσπονδία.

Όσο για τις οφειλές του ΕΦΚΑ προς φορείς του Δημοσίου (τ. ΟΕΕ – ΟΕΚ κ.λπ.), άποψή του είναι ότι πρέπει πλέον να διαγραφούν,σημειώνεται.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 + four =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Τι είπαν Μηταράκης - Εργαζόμενοι στα Ταμεία! https://www.insurancedaily.gr/ti-eipan-mitarakis-ergazomenoi-sta-ta/