Κοινωνική Ασφάλιση

Τι λέει το Υπουργείο για τα σενάρια τιτλοποίησης ασφαλιστικών χρεών


Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο της τιτλοποίησης των χρεών εργοδοτών προς το ΙΚΑ άνω των 200.000 ευρώ , μιλώντας την Κυριακή 22/9 στο ΣΚΑΪ, ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κος. Νότης Μηταράκης

Συγκεκριμένα, δήλωσε πως “έχουμε οφειλές άνω των 200.000 ευρώ, που φτάνουν συνολικά περίπου στα 15 δισ. ευρώ, άρα αυτό δεν αφορά στον ελεύθερο επαγγελματία ο οποίος επλήγη από την κρίση’’. 

Ο ίδιος επισήμανε πως ‘’πρέπει το Δημόσιο να βρει κάθε τρόπο να τιτλοποιήσει, να πουλήσει, να διαχειριστεί αυτές τις οφειλές υπέρ του δημοσίου συμφέροντος. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να το εξετάσουμε και το εξετάζουμε”.

Σημειώνεται πως το ίδιο σενάριο δημοσιεύθηκε στην ”Καθημερινή της Κυριακής.

Ωστόσο, κύκλοι του Υπ. Εργασίας διέψευσαν ρητά το περιεχόμενο του δημοσιεύματος,‘’περιεχόμενο δημοσιεύματος σύμφωνα με το οποίο το υπουργείο Εργασίας εξετάζει την τιτλοποίηση των οφειλών άνω των 200.00 ευρώ και την ανάθεση διαχείρισής τους σε τρίτες εταιρείες’’. ‘’Παραπέμπουν’’, μάλιστα, οι ίδιοι κύκλοι στην “πρόσφατη και ρητή δήλωση του ίδιου του Πρωθυπουργού από βήματος ΔΕΘ, ότι η ρύθμιση των 120 δόσεων είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους και ότι δεν θα υπάρξει άλλη’’.

Όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πηγές του υπουργείου Εργασίας, “η ρύθμιση των 120 δόσεων, η οποία λήγει στις 30/9, είναι η τελευταία, η μοναδική και η πιο ευνοϊκή για όλους ώστε να ρυθμίσουν τα χρέη τους στα ασφαλιστικά ταμεία”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Τι λέει το Υπουργείο για τα σενάρια τιτλοποίησης ασφαλιστικών χρεών! https://www.insurancedaily.gr/ti-leei-to-ypoyrgeio-gia-ta-senaria-tit/