Κοινωνική Ασφάλιση

Τι μένει εκτός του ασφαλιστικού νομοσχεδίου

Βρούτσης

Τρεις βασικές εκκρεμότητες θα μείνουν εκτός του ασφαλιστικού νομοσχεδίου το οποίο αναμένεται να καταθέσει ο Υπ. Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, την επόμενη εβδομάδα στην Βουλή.

  • Η πρώτη αφορά την τύχη των αναδρομικών που διεκδικούν οι συνταξιούχοι για την περίοδο 2011-2018.

Η σχετική απόφαση αναμένεται τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, όποια και αν είναι δεν αναμένεται να αλλάξει το “μείγμα” των προβλεπόμενων αλλαγών στις συντάξεις που αναφέρονται στο νομοσχέδιο

  • Η δεύτερη εκκρεμότητα αφορά τη μείωση των εισφορών για τους μισθωτούς, μετά την προβλεπόμενη μείωση 0,9% τον ερχόμενο Ιούνιο. Η κυβέρνηση έχει εξαγγείλει τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 5 μονάδες έως τον 2023.
  • Η τρίτη εκκρεμότητα αφορά την επαγγελματική και ιδιωτική ασφάλιση. Το σχέδιο Μηταράκη για την εισαγωγή ενός κεφαλαιοποιητικού πυλώνα στο ΕΤΕΑΕΠ έχει για την ώρα “παγώσει”, καθώς η μόνη αλλαγή που προβλέπεται στο παρόν νομοσχέδιο προβλέπει αφενός την ένταξη του εν λόγω ταμείου στον ΕΦΚΑ (σύντομα e-Εθνικός Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης) και την προαιρετική ασφάλιση στο επικουρικό και το εφάπαξ ασφαλισμένων -από το 2021- οι οποίοι αποκλείονται μέχρι τώρα.

Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Τι μένει εκτός του ασφαλιστικού νομοσχεδίου! https://www.insurancedaily.gr/ti-menei-ektos-toy-asfalistikoy-nomos/