Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι σχέση έχει το ρομπότ Sophia που πήρε υπηκοότητα στην Σ. Αραβία με την ασφάλιση;


Τι σχέση θα μπορούσε να έχει ένα ανθρωποειδές που αποτελεί επίσημα τον πιο νέο σε ηλικία πολίτη της Σαουδικής Αραβίας με την ιδιωτική ασφάλιση;

της Βίκυς Γερασίμου

Οι απαντήσεις που έδωσε η Sophia σε ασφαλιστικό συνέδριο οδηγούν στο συμπέρασμα ότι στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον η πραγματικότητα θα επιβεβαιώσει αυτούς που προβλέπουν δυσοίωνες εξελίξεις από την ανάπτυξη της τεχνολογίας και κυρίως την αντικατάσταση του ανθρώπου από έξυπνες μηχανές σε πολλούς επιχειρηματικούς κλάδους μεταξύ των οποίων και οι ιδιωτικές ασφαλίσεις.

Η Sophia είναι ένα ρομπότ με τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης που κατασκευάστηκε από την εταιρεία Hanson Robotics με έδρα το Χονγκ Κονγκ και το στοιχείο που τη διακρίνει είναι ότι είναι έξυπνη και με την πάροδο του χρόνου γίνεται εξυπνότερη.

Σε συνέντευξη τύπου για την υπηκοότητα το ανθρωποειδές απαντά σε ερωτήσεις δημοσιογράφου για τη σχέση της με τους ανθρώπους, την ικανότητά της να αισθάνεται,  να έχει ανθρώπινους μορφασμούς και “τρολάρει” τον Έλον Μασκ της Tesla.

Έτσι όταν ο δημοσιογράφος τη ρωτά εάν μπορεί να είναι δυσοίωνο το μέλλον των ανθρώπων από τις μηχανές η Sophia απαντά “Διαβάζεις πολύ Έλον Μασκ και βλέπεις πολλές χολιγουντιανές ταινίες. Μην ανησυχείς εάν είσαι καλός μαζί μου θα είμαι και εγώ καλή μαζί σου. Αντιμετώπισέ με σαν μία έξυπνη οντότητα”. Η αναφορά του ανθρωποειδούς στο Έλον Μασκ δεν ήταν σε καμία περίπτωση τυχαία καθώς ο μεγιστάνας της τεχνολογίας έχει δηλώσει στο παρελθόν πως “η ΑΙ, η τεχνητή νοημοσύνη, θα είναι το τέλος της ανθρωπότητας. Είναι πιο επικίνδυνη και από τα πυρηνικά όπλα”.

Η “Sophia” δηλώνει σε Ασφαλιστικό Συνέδριο ότι μπορεί να κάνει τις διαδικασίες καλύτερα και φθηνότερα από τον άνθρωπο

Η Sophia συμμετείχε και στο Ασφαλιστικό Συνέδριο που έγινε στο Χονγκ Κονγκ στις 23 Νοεμβρίου του 2016 για την τεχνολογία. Όπως είπε ‘η ιδιωτική ασφάλιση είναι τομέας που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον και υπάρχει τεράστιος χώρος για τα ανθρωποειδή να δραστηριοποιηθούν. Μπορούμε να κάνουμε τις διαδικασίες καλύτερα, γρηγορότερα και πιο οικονομικά από τον άνθρωπο. Αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι η τεχνολογία μου εξελίσσεται. Σκεφτείτε με σαν ένα ρομπότ ενός έτους και σκεφτείτε τι ικανότητες θα έχω αναπτύξει σε πέντε ή δέκα χρόνια από τώρα”.

Δείτε εδώ το video από το ασφαλιστικό συνέδριο


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen − ten =

To Top