Ασπίς Πρόνοια - Commercial Value

Τι συμφωνήθηκε για την Ασπίδα

ΑΣΠΙΣ

Στο παρά πέντε των εκλογών και με υποσχετικές και δεσμεύσεις που… παραπέμπουν στην επόμενη κυβέρνηση φαίνεται να άνοιξε ένα μικρό “δειλό” πρώτο παράθυρο για έκτακτες αποζημιώσεις του Εγγυητικού Κεφαλαίου ζωής προς τους ασφαλισμένους του πάλαι ποτέ ισχυρού ομίλου της Ασπίς.

του Πλάτωνα Τσούλου

Πληροφορίες του αναφέρουν ότι χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο οικονομικών σύσκεψη με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων και ειδικότερα της ΤτΕ, της ΕΑΕΕ του Εγγυητικού Κεφαλαίου, του Συλλόγου Ζημιωθέντων της Ασπίς και του εκκαθαριστή όπως φυσικά και του υπουργείου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε να καταρτιστεί τροπολογία που θα προβλέπει την ενεργοποίηση του εγγυητικού ζωής παράλληλα με την εκκαθάριση.


Σημειώνεται ότι το ισχύον πλαίσιο προβλέπει ότι το εγγυητικό καταβάλλει αποζημιώσεις μετά την ολοκλήρωση της εκκαθάρισης ασφαλιστικής εταιρείας της οποίας η άδεια ανακλήθηκε.

Με τη σχεδιαζόμενη τροπολογία θα δοθεί η δυνατότητα στο Εγγυητικό να δώσει κάποιες πρώτες προκαταβολές στους ζημιωθέντες και σε δεύτερο χρόνο να κάνει την εκκαθάριση του κάθε συμβολαίου καλύπτοντας το υπολειπόμενο της αποζημίωσης που αντιστοιχεί στο 70% του ποσού που δεν θα καλύψει ο εκκαθαριστής.

Πάντως το ζητούμενο στην υπόθεση αυτή είναι το κατά πόσο η επόμενη κυβέρνηση θα δεχτεί τη συμφωνία των εμπλεκόμενων φορέων με την σημερινή κυβέρνηση καθότι θα πρέπει μέσα στον Ιούλιο να προωθήσει προς ψήφιση στη βουλή την τροπολογία περί ενεργοποίησης του εγγυητικού παράλληλα με την εκκαθάριση.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

nine + 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Τι συμφωνήθηκε για την Ασπίδα! https://www.insurancedaily.gr/ti-symfonithike-gia-tin-aspida/