Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τι θα βγάλει το «παζάρι» για τα αντασφάλιστρα του 2020

Hunters Race on Unsplash


Έρχονται και νέες αυξήσεις στα αντασφάλιστρα; Πρόκειται για ερώτηση στην οποία τα στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς θα λάβουν τις πρώτες απαντήσεις μετέχοντας στις δύο αντασφαλιστικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το Σεπτέμβριο, η μια στο Μόντε Κάρλο και η δεύτερη στο Μπάντεν – Μπάντεν.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Στις επαφές που θα γίνουν εκεί οι εκπρόσωποι των διεθνών αντασφαλιστικών οίκων θα τοποθετηθούν σχετικά με την πολιτική τιμών που θα ακολουθήσει ο κλάδος για τις ανανεώσεις των αντασφαλιστικών συμβάσεων έτους 2020. Οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν, πάντως, ότι οι μεγάλες καταστροφές που προκλήθηκαν φέτος διεθνώς θα προκαλέσουν αυξήσεις στα αντασφάλιστρα, οι οποίες θα επικεντρωθούν, γεωγραφικά, στις περιοχές όπου συνέβησαν τα καταστροφικά γεγονότα.

Ειδικότερα σε ότι αφορά την Ελλάδα, μια αρχική εκτίμηση αναφέρει ότι ουσιαστικές μεταβολές για τα αντασφάλιστρα του 2020 δεν θα υπάρξουν κι αυτό διότι οι όποιες ζημιές προκλήθηκαν από φυσικές καταστροφές και ειδικότερα από πλημμύρες και, τελευταία, από σεισμούς, ήταν περιορισμένης έκτασης και για τις περισσότερες εξ αυτών οι λεγόμενες “εξαιρέσεις – απαλλαγές” περιόρισαν σημαντικά τις καταβαλλόμενες αποζημιώσεις και άρα την όποια εμπλοκή – συμμετοχή των αντασφαλιστών στην κάλυψη των ζημιών.

Στο βαθμό, λοιπόν, που μέχρι τέλος του έτους η χώρα δεν πληγεί από κάποια μεγάλη καταστροφή υπολογίζεται ότι τα αντασφάλιστρα θα παραμείνουν στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτά των ανανεώσεων του 2019, ενώ σε μεμονωμένες περιπτώσεις οι αντασφαλιστικοί οίκοι ίσως προχωρήσουν σε κάποιας περιορισμένης έκτασης ανατιμήσεις.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + eight =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Τι θα βγάλει το «παζάρι» για τα αντασφάλιστρα του 2020! https://www.insurancedaily.gr/ti-tha-vgalei-to-pazari-gia-ta-antasfa/