Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Την ιταλική ERGO Assicurazioni εξαγόρασε η DARAG


DARAGΟ ευρωπαϊκός εξειδικευμένος στο run-off ασφαλιστικός Όμιλος DARAG ανακοίνωσε την εξαγορά της ERGO Assicurazioni S.p.A, μετά από σχετική συμφωνία με τον ιταλικό ασφαλιστικό Όμιλο ERGO Italia S.p.A. Η εξαγορά αυτή, πρώτη συναλλαγή της DARAG στην Ιταλία, αποτελεί ορόσημο για την αναπτυξιακή στρατηγική του Ομίλου DARAG στην Ευρώπη. Το ακριβές αντίτιμο της συναλλαγής δεν έχει ανακοινωθεί. Μέχρι σήμερα, η ERGO Assicurazioni αποτελούσε τμήμα του ERGO Italia Group, η πώληση του οποίου ολοκληρώθηκε από το γερμανικό ασφαλιστικό Όμιλο ERGO Group το 2015, και μετά τη σχετική έγκριση της αρμόδιας Ρυθμιστικής Αρχής της Ιταλίας (IVASS).

Arndt Gossmann, Διευθύνων Σύμβουλος DARAG: “Η ασφαλιστική αγορά της Ιταλίας είναι ιδιαιτέρως ελκυστική, με το δείκτη μεικτών ασφαλίστρων να είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος στην Ευρώπη”

Το χαρτοφυλάκιο της ERGO Assicurazioni περιλαμβάνει προϊόντα όλων των κύριων ασφαλιστικών κατηγοριών, πλην ζωής. Μετά την έγκριση της IVASS, η Ergo Assicurazioni θα μετονομαστεί σε DARAG Italia S.p.A, η οποία θα αποτελέσει την τρίτη ασφαλιστική εταιρεία του Ομίλου DARAG και την πλατφόρμα των δραστηριοτήτων της DARAG στη νότια Ευρώπη. Πρόθεση της DARAG είναι να συνεχίσει την ανάπτυξη της ERGO Assicurazioni στους κλάδους στους οποίους δραστηριοποιείται μέχρι σήμερα, και παράλληλα να θεμελιώσει ένα δεύτερο στρατηγικό πυλώνα, τις δραστηριότητες run-off, με στόχο να διασφαλίσει τη συνέχεια της ERGO Assicurazioni και να δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξής της.

“Η ασφαλιστική αγορά της Ιταλίας είναι ιδιαιτέρως ελκυστική, με το δείκτη μεικτών ασφαλίστρων (gross written premiums) να είναι ο πέμπτος μεγαλύτερος στην Ευρώπη. Μέσω της ERGO Assicurazioni, θα είμαστε σε θέση να αξιοποιήσουμε την εμπειρία και τον υψηλό επαγγελματισμό των ιταλών συναδέλφων μας, οι οποίοι έχουν ήδη καταφέρει να τοποθετήσουν την εταιρεία σε περίοπτη θέση στον ασφαλιστικό χάρτη της Ιταλίας”, αναφέρει ο κ. Arndt Gossmann, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου DARAG.

“Με την προσθήκη των λύσεων run-off στις υπάρχουσες δραστηριότητές της, η ERGO Assicurazioni θα έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει την αιχμή του δόρατος στην εισαγωγή ορισμένων εξαιρετικά αποδοτικών εργαλείων διαχείρισης κεφαλαίου στην ιταλική Αγορά.” Η DARAG, ένας ασφαλιστικός Όμιλος που υπόκειται στο Κανονιστικό Πλαίσιο των κατά τόπους Ρυθμιστικών Αρχών, σε σχεδόν όλες τις χώρες της Ευρώπης, διαθέτει εμπειρία 67 και πλέον ετών σε πολλούς κλάδους πρωτασφάλισης, πλην ζωής. Από το 2009, η εταιρεία έχει καταστεί πρωτοπόρος στις λύσεις διαχείρισης κεφαλαίου ασφαλιστικών και αντασφαλιστικών εταιρειών, μέσω της εξαγοράς ανενεργών χαρτοφυλακίων run-off αλλά και ολόκληρων ασφαλιστικών εταιρειών. Ωθούμενος από το νέο κανονιστικό πλαίσιο Φερεγγυότητα ΙΙ (Solvency II), ο κλάδος του run-off θεωρείται σήμερα ένας από τους πιο ελκυστικούς της ασφαλιστικής Αγοράς, με δυναμική η οποία εκτιμάται ότι στην Ευρώπη πλησιάζει τα 247 δισεκατομμύρια ευρώ (PwC, Σεπτέμβριος 2015).


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − fifteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Την ιταλική ERGO Assicurazioni εξαγόρασε η DARAG! https://www.insurancedaily.gr/tin-italiki-ergo-assicurazioni-exagorase-i-darag/