Κοινωνική Ασφάλιση

Το σχέδιο των αυξήσεων στις συντάξεις

συντάξεις

Αυξήσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις θα προβλέπει το νομοσχέδιο το οποίο αναμένεται να δημοσιοποιήσει εντός των επομένων ημερών ο Υπουργός Εργασίας, κ. Γιάννης Βρούτσης.

Συγκεκριμένα, οι αυξήσεις στις κύριες συντάξεις όσων έχουν πάνω από 30 έτη ασφάλισης, αλλά και τις επικουρικές συντάξεις που ξεπερνούν τα 170 ευρώ/μήνα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

Ο λόγος για πάνω από 500.000 κύριες συντάξεις και κοντά 300.000 επικουρικές συντάξεις. Με τη διαφορά, όμως, πως οι δικαιούχοι των πραγματικών αυξήσεων στις κύριες συντάξεις τους θα είναι βασικά οι “νέοι” συνταξιούχοι, δηλαδή όσοι συνταξιοδοτήθηκαν μετά τις 12/5/2016. Η μεγάλη-αν όχι συντριπτική- πλειοψηφία των “παλιών” συνταξιούχων θα δει μόνο “λογιστική” αύξηση, καθώς θα αυξηθεί η σύνταξη τους σε σχέση με το επίπεδο εκείνο το οποίο τις έριξε ο νόμος Κατρούγκαλου και όχι σε σχέση με το καταβαλλόμενο επίπεδό τους.

Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις, τόσο οι “παλιές”, όσο και οι “νέες” θα αυξηθούν, κατά μέσο όρο, 30%.

Οι αυξήσεις τόσο στις κύριες συντάξεις, όσο και στις επικουρικές θα έχουν αναδρομική ισχύ από τον Οκτώβριο του 2019. Πρακτικά, αναμένεται να “τρέξουν” από τον ερχόμενο Μάρτιο.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Το σχέδιο των αυξήσεων στις συντάξεις! https://www.insurancedaily.gr/to-schedio-ton-ayxiseon-stis-syntaxeis/