Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Τον πρόδωσε για ασφαλιστική απάτη… ο βηματοδότης του


Πολλές ασφαλιστικές απάτες αποκαλύπτονται από τηλεφωνικά αρχεία, μάρτυρες, διασταύρωση ηλεκτρονικών δεδομένων ακόμα και τα social media. Πρώτη φορά καταγράφεται ωστόσο στα ειδησεογραφικά μέσα η αποκάλυψη απάτης από… βηματοδότη.

Η ιστορία αφορά έναν κάτοικο του Οχάιο που συνελήφθη με την κατηγορία για εμπρησμό και διαπραξης απάτης κατά ασφαλιστικής εταιρείας. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Ross Compton δήλωσε στην αστυνομία ότι στις 19 Σεπτεμβρίου το σπίτι του έπιασε φωτιά και ο ίδιος μόλις που πρόλαβε να μαζέψει μαζέψει τις βαλίτσες του, να τις πετάξει από το παράθυρο και να μπει στο αυτοκίνητο του.

Το ζήτημα που προκάλεσε το ενδιαφέρον των ερευνητών ήταν ότι ο κατηγορούμενος είχε μια σοβαρή καρδιακή πάθηση και άλλα ιατρικά θέματα που θα καθιστούσαν εξαιρετικά δύσκολο για αυτόν να προβεί σε όλα αυτά που είχε δηλώσει και έτσι η αστυνομία κατάφερε να  εξασφαλίσει ένταλμα έρευνας για τα δεδομένα του βηματοδότη του.

Σύμφωνα με έγγραφα του δικαστηρίου, ο καρδιολόγος που τον παρακολουθούσε και εξέτασε τα στοιχεία από τον βηματοδότη  πριν και κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς, δήλωσε πως:  “… Είναι εξαιρετικά απίθανο ο κ. Compton να ήταν σε θέση να συσκευάσει και να μεταφέρει τον αριθμό των πραγμάτων που ισχυρίζεται από το σπίτι του, να βγει από το παράθυρο του υπνοδωματίου του και να κουβαλήσει πολλά μεγάλα και βαριά αντικείμενα στο μπροστινό μέρος της κατοικίας του λόγω της κατάστασης της υγείας του.

” Στη συγκεκριμένη περίπτωση τα ιατρικά δεδομένα αποτέλεσαν καθοριστικό παράγοντα  των στοιχείωνγια τον κατηγορούμενο, παρόλο που ανιχνεύτηκαν και ίχνη βενζίνης στα ρούχα και τα παπούτσια του. Η φωτιά προκάλεσε ζημιές $ 400.000. Η δικηγόρος του Compton αναφέρει είτε ένοχος είτε όχι περιπτώσεις όπως αυτή “θα μπορούσε να είναι η αρχή για μεγαλύτερες επιπτώσεις στην ιδιωτική ζωή από τη χρήση ιατρικών δεδομένων ενός ατόμου.”  Εξήγησε:  «Οι Αμερικανοί δεν θα πρέπει να έρθουν στη θέση να επιλέξουν με μεταξύ υγείας και ιδιωτικότητας. Σαν κοινωνία πρέπει να διατηρούμε το διαίωμα του απορρήτου των προσωπικών και ιατρικών πληροφοριών. Όταν αναγκάζουμε τους πολίτες να παραδώσουν προστατευμένα δεδομένα υγείας για την επιβολή του νόμου καταργούμε το δικαίωμα αυτό των πολιτών.”


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + nineteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Τον πρόδωσε για ασφαλιστική απάτη... ο βηματοδότης του! https://www.insurancedaily.gr/ton-prodose-gia-asfalistiki-apati-o-vimatodotis-tou/