Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Tριπλή εισφορά στην ασφάλιση αυτοκινήτου για το Επικουρικό Κεφάλαιο


Τον καθορισμό τριών διαφορετικών εισφορών υπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου, που θα υπολογίζονται σε απόλυτες αξίες και όχι ως ένα ενιαίο ποσοστό επί του ετήσιου ασφαλίστρου όπως ισχύει σήμερα, προβλέπει το προσχέδιο του νομοσχεδίου που καταρτίσθηκε από την Τράπεζα της Ελλάδος για την πλήρη αναμόρφωση του ρόλου που ασκεί σήμερα ο φορέας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ID, η ετήσια εισφορά, που θα είναι σαφώς τσιμπημένη σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, θα σπάσει στα τρία, ώστε μέρος αυτής να μείνει στο Επικουρικό Κεφάλαιο για μελλοντικές ζημίες μόνο από ανασφάλιστα και άγνωστα οχήματα, ένα δεύτερο μέρος να παραμείνει επίσης στο Επικουρικό για τις ζημιές που φέρει από το παρελθόν (θα αφορά στα 450 εκατ. ευρώ) και το τρίτο μέρος της εισφοράς να καταβάλλεται υπέρ ενός νέου φορέα ο οποίος θα αναλάβει την κάλυψη των ζημιών από τις μελλοντικές ανακλήσεις αδειών λειτουργίας ασφαλιστικών εταιρειών.

Σημειώνεται ότι, οι νέες ετήσιες εισφορές θα είναι, σε σύνολο και σε μέσα επίπεδα, υψηλότερες κατά περίπου 45% έναντι των όσων ισχύουν σήμερα, δεδομένου ότι εκτιμάται πως ανά 12μηνο διάστημα θα συγκεντρώνονται περί τα 100 εκατ. ευρώ για τους δύο φορείς, από 65 εκατ. ευρώ που εισπράττει σήμερα το Επικουρικό Κεφάλαιο.

Ειδικότερα, οι ετήσιες εισφορές που προβλέπει το νομοσχέδιο έχουν ως εξής:

1.Yπέρ του Επικουρικού Κεφαλαίου όπως θα διαμορφωθεί μετά τη διάσπασή του και για όσες ζημιές θα αναλαμβάνει στο μέλλον θα καταβάλλονται:

-Για τα ΙΧ αυτοκίνητα 3,75 ευρώ

-Για τα δίκυκλα 1,25 ευρώ

-Για τα ΔΧ φορτηγά 11,25 ευρώ

-Για τα ΙΧ φορτηγά 5 ευρώ

-Για τα ταξί 15 ευρώ

2.Υπέρ του Επικουρικού όπως θα διαμορφωθεί μετά τη διάσπασή του και για όσες ζημιές θα φέρει από το παρελθόν θα καταβάλλονται:

-Για τα ΙΧ αυτοκίνητα 8,21 ευρώ

-Για τα δίκυκλα 2,74 ευρώ

-Για τα ΔΧ φορτηγά 24,64 ευρώ

-Για τα ΙΧ φορτηγά 10,95 ευρώ

-Για τα ταξί 32,85 ευρώ

3.Υπέρ του νέου φορέα που θα αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης ζημιών εταιρειών των οποίων οι άδειες θα ανακληθούν στο μέλλον θα καταβάλλονται:

-Για τα ΙΧ αυτοκίνητα 3,04 ευρώ

-Για τα δίκυκλα 1,01 ευρώ

-Για τα ΔΧ φορτηγά 9,11 ευρώ

-Για τα ΙΧ φορτηγά 4,05 ευρώ

-Για τα ταξί 12,15 ευρώ


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + eleven =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Tριπλή εισφορά στην ασφάλιση αυτοκινήτου για το Επικουρικό Κεφάλαιο! https://www.insurancedaily.gr/tripli-isfora-stin-asfalisi-aftokinitou-gia-epikouriko-kefaleo/