Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Βάλε στόχο να πετύχεις τους στόχους σου τη Νέα Χρονιά!

success

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες θέτεις στόχους για τη νέα χρονιά. Άλλους τους πετυχαίνεις και άλλους όχι, γιατί δεν περνούν και όλα από το χέρι σου. Δες παρακάτω πώς θα πετύχεις ένα μεγάλο μέρος των στόχων που έχεις θέσει για τη νέα χρονιά.

Αρχικά, για να πετύχεις ένα στόχο, όσο μικρός ή μεγάλος κι αν είναι, θα πρέπει να καθορίσεις ποιος ακριβώς είναι. Αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία, γιατί αν θέτεις αλληλοσυγκρουόμενους ή αλληλοαναιρούμενους στόχους, ήδη έχεις δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να μην τους πετύχεις. Αν θες για παράδειγμα να ξεκινήσεις διατροφή δεν θα επιλέξεις να το κάνεις την ημέρα που θα σε έχουν καλέσει έξω για φαγητό.

Επίσης, είναι σημαντικό να θέτεις ρεαλιστικούς στόχους (σ.σ. Πόσο πιθανό είναι να αγοράσεις καινούργιο αυτοκίνητο, αν δεν έχεις δουλειά;) και να βάζεις προτεραιότητες. Ξεκίνα να αναρωτιέσαι «Τι έχει μεγαλύτερη σημασία, ποιο πρέπει να γίνει πρώτο, ποιο δεύτερο και πώς μπορώ να το πετύχω;». Το σημαντικότερο που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι μπορείς να καταφέρεις πολλά, αλλά όχι τα πάντα και όχι όλα μαζί.

Εάν η οικογένειά σου δεν έχει ιδιαίτερη οικονομική άνεση, αλλά παρόλα αυτά θες να προσφέρεις στα παιδιά σου την επιλογή να σπουδάσουν στο εξωτερικό μπορείς είτε να ελπίζεις ότι τα πράγματα θα φτιάξουν μέσα στην επόμενη 20ετία- άλλωστε είναι μικρά ακόμα- είτε να ενημερωθείς για τις λύσεις που υπάρχουν, ώστε να κάνεις τον απαραίτητο προγραμματισμό. Να επενδύσεις, για παράδειγμα, σε ένα πρόγραμμα αποταμίευσης.

Αν δεν βάλεις προτεραιότητες από την αρχή το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αγχωθείς με όσα έχεις να κάνεις και στο τέλος, μπορεί να μην κάνεις τίποτα. Κάτι που πιθανό να σου έχει συμβεί τις προηγούμενες χρονιές.

Βέβαια, μόνο ο προγραμματισμός και το όραμα δεν αρκεί. Εξίσου σημαντικό είναι να κάνεις κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίτευξη των στόχων σου. Κινητοποίησε όλα τα όπλα σου (μυαλό, σώμα, θέληση) και αφοσιώσου στην προσπάθεια. Επέμεινε, κι αν δεν τον πετύχεις με την πρώτη, δοκίμασε ξανά!

Για κάποιους από τους στόχους που θα θέσεις τη νέα χρονιά εκτός από θέληση και προσπάθεια μπορείς να αξιοποιήσεις και τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να τους πετύχεις. Ενημερώσου για τα προγράμματα που καλύπτουν κάθε σου ανάγκη και θα σε βοηθούν να έρθεις ένα βήμα πιο κοντά στους στόχους σου!

Πηγή: ας μιλήσουμε


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

3 × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Βάλε στόχο να πετύχεις τους στόχους σου τη Νέα Χρονιά!! https://www.insurancedaily.gr/vale-stocho-na-petycheis-toys-stochoys-so/