Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Βγαίνει στο σφυρί ο κινεζικός κολοσσός της Anbang

κινεζος καθισμένος σε κόκκινο φόντο
theepochtimes

Συνωστίζονται οι τραπεζίτες για την ανάληψη της εκποίησης της κινεζικής ασφαλιστικής εταιρείας Anbang. Σύμφωνα με το Bloomberg άνθρωποι που έχουν τεθεί από το κράτος στην Anbang και εκπρόσωποι της εποπτικής αρχής πραγματοποιούν συνεντεύξεις με ενδιαφερόμενους για να οργανώσουν την πώληση τμημάτων του χαρτοφυλακίου της ασφαλιστικής, ώστε να συγκεντρωθούν 10 δισ. δολάρια και να προστατευτούν οι ασφαλισμένοι.

Ωστόσο τα άτομα που μεταφέρουν τις πληροφορίες αυτές αναφέρουν στο ειδησεογραφικό δίκτυο ότι δεν θέλουν να αποκαλυφθούν τα ονόματά τους. Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση ανέλαβε τη διοίκηση της Anbang το Φεβρουάριο και στον πρόεδρο της εταιρείας ασκήθηκε δίωξη για οικονομικά εγκλήματα.

Tον περασμένο Ιούνιο οι ρυθμιστικές αρχές ερεύνησαν τον πρόεδρο της Anbang Wu Xiaohui στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ελέγχου κινδύνων στο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ο Wu κατηγορήθηκε ότι κατάφερε να πετύχει απάτη αξίας 10,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων, προχωρώντας σε πωλήσεις μη εγκεκριμένων επενδυτικών προγραμμάτων.

Στα περιουσιακά στοιχεία της Anbang περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το Waldorf Astoria στη Νέα Υόρκη, το οποία αγοράστηκε έναντι 2 δισ. δολ. χρηματοπιστωτικές εταιρείες όπως η ολλανδική ασφαλιστική Vivat NV η εταιρεία Westin St. Francis στο Σαν Φρανσίσκο κ.ά.

Μιλώντας για τις εξελίξεις όσον αφορά την εκποίηση ο Brock Silvers, διευθύνων σύμβουλος της Kaiyuan Capital αναφέρει ότι “αναμένεται σημαντική διάθεση περιουσιακών στοιχείων”. “Δεδομένου ότι η κυβέρνηση απλώς έπρεπε να βρει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια για την προστασία των καταναλωτών της Anbang, πολλά από τα περιουσιακά στοιχεία της είναι διαθέσιμα».

Β.Γ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − eight =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Βγαίνει στο σφυρί ο κινεζικός κολοσσός της Anbang! https://www.insurancedaily.gr/vgeni-sto-sfyri-o-kinezikos-kolossos-tis-anbang/