Ασφάλιση για Φυσικές Καταστροφές

Βιβλική καταστροφή στη Χαλκιδική με έξι νεκρούς & πολλούς τραυματίες


Έξι νεκρούς – ανάμεσά τους δύο παιδιά 2 και 8 ετών-, ένας αγνοούμενος ψαράς, 100 τραυματίες και πολλές καταστροφές σε υποδομές και περιουσίες άφησε πίσω της η κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή της Χαλκιδικής χτες το βράδυ.

της Βίκυς Γερασίμου

Το ακραίο καιρικό φαινόμενο που εκδηλώθηκε με ταχύτητα ανέμου άνω των 100 χιλιομέτρων και χρονική διάρκεια λίγων λεπτών κρούει για άλλη μία φορά τον κώδωνα του κινδύνου σχετικά με τις επιπτώσεις από την καταστροφή του περιβάλλοντος από τον άνθρωπο και την άνοδο της θερμοκρασίας του πλανήτη. Η φύση αντεπιτίθεται και αυτό που πλέον απαιτείται είναι να αναγνωριστούν οι νέοι κίνδυνοι, να ληφθούν μέτρα πολιτικής προστασίας για τέτοιου είδους περιπτώσεις και να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση και εκπαίδευση των πολιτών.

Έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους

Τραγικό θάνατο βρήκε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι από την Τσεχία που παραθέριζε με το τροχόσπιτό του. Το τροχόσπιτο παρασύρθηκε από τους ισχυρούς ανέμους με αποτέλεσμα να τραυματιστούν θανατηφόρα οι 2 ηλικιωμένοι και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο ο γιος και ο εγγονός τους.

Τραγικό θάνατο βρήκε και μία 54χρονη με τον 8χρονο γιο της που καταπλακώθηκε από σκέπαστρο. Μαρτυρίες αναφέρουν ότι ο 8χρονος παρασύρθηκε από τον αέρα και έπεσε σε τζαμαρία, κάτοικοι τον μετέφεραν στο νοσοκομείο όπου και εξέπνευσε.

Από πτώση δέντρου καταπλακώθηκε και ένας 39χρονος Ρώσος με το 2χρονο γιό του.

Αυτή τη στιγμή περίπου 30 άτομα παραμένουν σε νοσοκομεία.

Οι απώλειες σε υλικές ζημιές

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για υλικές ζημιές κυρίως σε υποδομές από πτώσεις δέντρων, σε οχήματα, παράθυρα και στέγες κτιρίων. Πολλές ζημιές υπάρχουν σε παραλιακές εγκαταστάσεις. Προς το παρόν η περιοχή παραμένει χωρίς ρεύμα, τηλεπικοινωνίες και νερό.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης μετά από τη σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς δήλωσε ότι “οι υπηρεσίες με αυταπάρνηση εργάστηκαν από την πρώτη στιγμή που ειδοποιηθήκαμε για ακραία καιρικά φαινόμενα. Περίπου 150 άτομα, 55 οχήματα της Πυροσβεστικής ήταν έξω, όπως και και 40 μηχανήματα της Περιφέρειας και 100 άνθρωποι”.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης επίσης έκανε έκκληση στους πολίτες να δηλώσουν άμεσα στις αρχές αν υπάρχει κάποιος γνωστός ή συγγενής που αγνοείται.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Βιβλική καταστροφή στη Χαλκιδική με έξι νεκρούς & πολλούς τραυματίες! https://www.insurancedaily.gr/vivliki-katastrofi-sti-chalkidiki-me-e/