Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Ξανάρχονται τα πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα

Οδικός χάρτης για ακύρωση λανθασμένων ποινών


Σε αντίστροφη μέτρηση για τη δεύτερη, μετά από πολλούς μήνες, διασταύρωση στοιχείων με σκοπό την επιβολή προστίμων σε βάρος των ανασφάλιστων οδηγών, βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών.

Του Πλάτωνα Τσούλου

Πληροφορίες του ID αναφέρουν ότι, μέσα στις επόμενες μέρες από το υπουργείο θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις ώστε οι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων να γνωρίζουν ότι η κυβέρνηση είναι πλέον αποφασισμένη να λύσει το θέμα. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η διασταύρωση των στοιχείων που έχουν στη διάθεσή τους τα συναρμόδια υπουργεία, καθώς και η ασφαλιστική αγορά, για τον εντοπισμό των οχημάτων χωρίς σήμα ασφάλισης και, ταυτόχρονα, το ΥΠΟΙΚ θα δώσει στη δημοσιότητα έναν «οδικό χάρτη» -στη λογική των ερωτήσεων και απαντήσεων- σε μια προσπάθεια καθοδήγησης κάθε κατόχου ασφαλισμένου ΙΧ που θα λάβει από λάθος πρόστιμο, ώστε να το ακυρώσει.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η όλη διαδικασία θα τρέξει το αργότερο μέχρι το τέλος του μηνός. Όσο για τις επόμενες διασταυρώσεις του ΥΠΟΙΚ, φαίνεται ότι θα γίνονται απροειδοποίητα. Σημειώνεται ότι η πρώτη διασταύρωση έγινε πέρυσι στις αρχές καλοκαιριού, έληξε όμως άδοξα, διότι μετά τα πολλά λάθη που διαπιστώθηκαν, το υπουργείο αναγκάσθηκε να πάρει πίσω τα πρόστιμα τα οποία επέβαλε.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − sixteen =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ξανάρχονται τα πρόστιμα για ανασφάλιστα οχήματα! https://www.insurancedaily.gr/xanarchonte-ta-prostima-gia-anasfalista-ochimata/