Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ξεκίνησαν οι εργασίες του 20ου Insurance & Reinsurance Meeting στο Costa Navarino


Τις εργασίες του 20ού συνεδρίου της ΕΑΕΕ άνοιξε ο νέος Πρόεδρος της ΕΑΑΕ, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, ο οποίος ευχαρίστησε τον Δημήτρη Μαζαράκη, μέχρι πρότινος Πρόεδρο της Ένωσης, για την προσφορά του αυτά τα δύο χρόνια στο τιμόνι της αγοράς. Ο κ. Μαζαράκης ευχαρίστησε τα στελέχη της Ένωσης και ιδιαίτερα την κ. Αντωνάκη που τον εμπιστεύτηκαν αυτά τα δύο χρόνια της Προεδρίας του αλλά και τους ανθρώπους της Διαμεσολάβησης όπως και τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. “Αν θέλουμε να ξεκολλήσουμε από το 2% της συμμετοχής της Ασφαλιστικής Αγοράς στο ΑΕΠ της χώρας πρέπει να αλλάξουμε πρώτα εμείς. Οι άνθρωποι της αγοράς. Να ξεβολευτούμε”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης: Insurance & Reinsurance Meeting. Τι θα περιμένουμε στο 20ο Συνέδριο

Στη συνέχεια ο κ. Σαρρηγεωργίου μίλησε για τις ραγδαίες αλλαγές στην κοινωνία, τόσο στην τεχνολογία όσο και σε θέματα καθημερινότητας που μια δεκαετία πίσω κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί ότι θα γίνονταν ευρέως αποδεκτά. Κατά τη γνώμη του βρισκόμαστε σε ένα πολύ κομβικό – μεταβατικό σημείο στην ιστορία της ανθρωπότητας. Σε ένα σημείο – που όπως δήλωσε και ο νέος πρόεδρος της Insurance Europe – είμαστε απίστευτα υπασφαλισμένοι ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται νέοι κίνδυνοι που πρέπει να ζυγιστούν για να ασφαλιστούν, ενώ η εποπτεία στην Ασφαλιστική αγορά αλλάζει, γίνεται πιο αυστηρή.

Αναφερόμενος στα της ελληνικής αγοράς ο κ. Σαρρηγεωργίου είπε για ακόμη μια φορά ότι η ασφάλιση δεν είναι ένα αγαθό για τους οικονομικά ευκατάστατους αλλά για εκείνους που την έχουν πραγματικά ανάγκη. Ότι το Solvency και οι νέοι κανονισμοί στην εποπτεία πρέπει να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά για να χτιστεί πάνω τους το μέλλον της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς, και πως η πολιτεία και όχι το εκάστοτε κόμμα στην κυβέρνηση πρέπει να συνεργαστεί με την αγορά έτσι ώστε να δημιουργηθούν κίνητρα για τους πολίτες να ασφαλίζουν την περιουσία τους, την υγεία τους, τα αγαθά που έχουν αξία για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

“Βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο, η ασφαλιστική αγορά είναι αξιόπιστη, με ευρωπαϊκό διαβατήριο και η κοινωνία πρέπει να συνεργαστεί μαζί μας για το κοινό καλό” δήλωσε κλείνοντας την εναρκτήρια ομιλία του.

Το Insurancedaily.gr θα σας ενημερώνει συνεχώς για τις εξελίξεις τους Συνεδρίου.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ξεκίνησαν οι εργασίες του 20ου Insurance & Reinsurance Meeting στο Costa Navarino! https://www.insurancedaily.gr/xekinisan-ergasies-tou-20-insurance-reinsurance-meeting-sto-costa-navarino/