Ασφάλιση Κατοικίας Ειδήσεις & Νέα

Ξεπερνούν τα 33 εκατ. οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις για τις φωτιές της 23ης Ιουλίου

news247

Οι συνολικές αποζημιώσεις για τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική την 23η Ιουλίου 2018 υπολογίζονται σε € 33,7 εκατ. κατ’ ελάχιστον, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ).

Ειδικότερα, από τα στοιχεία που συνέλεξε η ΕΑΕΕ μέχρι σήμερα από τις εταιρίες – μέλη της, οι αποζημιώσεις των ασφαλίσεων περιουσίας (κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι) εκτιμώνται σε € 32,4 εκατ.

Δηλώθηκαν 785 ζημιές τόσο σε κατοικίες όσο και σε επαγγελματικούς χώρους, με το μέσο κόστος ζημιάς να διαμορφώνεται σε 41.300 € περίπου. Πέραν αυτών δηλώθηκαν 212 ζημιές σε αυτοκίνητα, οι αποζημιώσεις των οποίων υπολογίζονται σε € 1,3 εκατ., με τη μέση ζημιά να υπολογίζεται σε 6.300 € περίπου.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες μέλη της ΕΑΕΕ έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να υποστηρίξουν τους ασφαλισμένους τους με ενέργειες διαχείρισης καταστροφών που ανακοίνωσαν άμεσα, ενώ έχουν ήδη από τις πρώτες ημέρες καταβάλει αποζημιώσεις ή προκαταβολές σε αρκετές περιπτώσεις, εκπληρώνοντας με υπευθυνότητα την αποστολή τους και αποδεικνύοντας έμπρακτα την αξία της ιδιωτικής ασφάλισης.

Η ΕΑΕΕ συνεχίζει την έρευνα σχετικά με τις αποζημιώσεις από τις εν λόγω πυρκαγιές. Θα ακολουθήσουν αναλυτικότερα αποτελέσματα.

Διαβάστε επίσης: Αποζημιώσεις, έκτακτα μέτρα και κινητοποίηση από τις ασφαλιστικές 


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ξεπερνούν τα 33 εκατ. οι ασφαλιστικές αποζημιώσεις για τις φωτιές της 23ης Ιουλίου! https://www.insurancedaily.gr/xepernoun-ta-33-ekat-asfalistikes-apozimiosis-gia-tis-foties-tis-23is-iouliou/