Κοινωνική Ασφάλιση

Υπ. Εργασίας: Μειώνονται 53% οι εισφορές επικουρικού-εφάπαξ


Πάνω από το μισό μειώνονται οι εισφορές των αυτοαπασχολούμενων υπέρ του επικουρικού και εφάπαξ από φέτος. Αυτό υποστηρίζει το Υπ. Εργασίας με ανακοίνωσή του. Πιο αναλυτικά, σημειώνει πως σχετικά με τις καταβλητέες εισφορές των επιστημόνων στο ΕΤΕΑΕΠ για την επικουρική ασφάλιση και το εφάπαξ, για όσες κατηγορίες ασφαλισμένων προβλέπεται. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του αρμοδίου Υπουργείου:

  • Η μέση εισφορά των επιστημόνων για επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ ήταν 152 ευρώ με βάση το καθεστώς που ίσχυε το 2016 (πριν από το ν. 4387/16) ενώ σήμερα έχει μειωθεί κατά 53%.
  • Η συνολική εισφορά για επικουρική ασφάλιση και εφάπαξ των επιστημόνων είναι μικρότερη σε ποσοστό έως 88% σε σύγκριση με το ποσό που θα κατέβαλαν οι επιστήμονες αν οι εισφορές επιβάλλονταν από την 1/1/2017.
  • Με την καταβολή της ελάχιστης εισφοράς για την επικούρηση, ασφαλισμένος με 40 έτη ασφάλισης θα λάβει επικουρική σύνταξη 194 ευρώ.

Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 3 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Υπ. Εργασίας: Μειώνονται 53% οι εισφορές επικουρικού-εφάπαξ! https://www.insurancedaily.gr/yp-ergasias-miononte-53-isfores-epikourikou-efapax/