Ασφάλιση Αυτοκινήτου Ειδήσεις & Νέα

Υποχρεωτικά εξωδικαστικά οι ασφαλιστικές διαφορές στο αυτοκίνητο σε 1 χρόνο


Υποχρεωτικά εξωδικαστικά οι ασφαλιστικές διαφορές στο αυτοκίνητο σε 1 χρόνο Στη διαδικασία της εξωδικαστικής επίλυσης θα παραπέμπονται υποχρεωτικά σύμφωνα με το νόμο 4512/2018 οι ασφαλιστικές διαφορές στον κλάδο αυτοκινήτου που δεν αφορούν σωματικές βλάβες ή θάνατο από το εν λόγω συμβάν.

Της Βίκυς Γερασίμου

Αν και ο νόμος ψηφίστηκε το Γενάρη με τροπολογία που κατατέθηκε χτες, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναστέλλει την ισχύ του συγκεκριμένου άρθρου μέχρι την 16η Σεπτεμβρίου του 2019.

Σύμφωνα με το κείμενο της τροπολογίας:

“Η αναστολή αυτή επιβάλλεται κατόπιν της γνωμοδότησης 34/2018 της Διοικητικής Ολομέλειας του Αρείου Πάγου και προκειμένου να υπάρξει καλύτερη προετοιμασία των σχετικών διαδικασιών, καθώς και διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς για την αποτελεσματικότερη εφαρμογή του νόμου”.

Όπως επισημαίνεται “η προαιρετική διαμεσολάβηση του Ν.4512/2018, που βρίσκεται ήδη σε ισχύ, προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να επιλύσουν συναινετικά όλες τις αστικές και εμπορικές διαφορές ιδιωτικού δικαίου, ενώ ταυτόχρονα διασφαλίζεται η παρουσία του δικηγόρου τους για την απόλυτη νομική προστασία τους.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενεργεί με γνώμονα την ασφάλεια του δικαίου και την παροχή ενός ποιοτικού και λειτουργικού πλαισίου που θα συντελέσει αποτελεσματικά στην προώθηση του διεθνώς επιτυχημένου τρόπου εναλλακτικής επίλυσης διαφορών και θα δικαιώσει τις προσδοκίες που καλλιεργήθηκαν από την εισαγωγή του στο δικαιικό μας σύστημα”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 20 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Υποχρεωτικά εξωδικαστικά οι ασφαλιστικές διαφορές στο αυτοκίνητο σε 1 χρόνο! https://www.insurancedaily.gr/ypochreotika-exodikastika-asfalistikes-diafores-sto-aftokinito-se-1-chrono/