ΥΓΕΙΑ

Ζητούν βιβλιάρια υγείας για να γράψουν φάρμακα ή εξετάσεις σε ανασφάλιστους!

pexels.com

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (MKIE) καταγγέλλει εμπόδια στην πρόσβαση ανασφάλιστων πολιτών Απαράδεκτη συμπεριφορά μερίδας «λειτουργών» του πρωτοβάθμιου Δημόσιου Συστήματος Υγείας, καταγγέλλει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού (MKIE).

Οι «λειτουργοί» αυτοί, παρά την σχετική νομοθεσία (Νόμος 4368/2016 πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Σύστημα Υγείας), αυταρχικά και αυθαίρετα εμποδίζουν την ομαλή και αξιοπρεπή πρόσβαση ανασφάλιστων πολιτών στη συνταγογράφηση φαρμάκων και την διαδικασία εργαστηριακών εξετάσεων, επικαλούμενοι ακόμη- ακόμη και διαδικασία έκδοσης βιβλιαρίων, δικής τους έμπνευσης.

Το ΜΚΙΕ θεωρεί χρέος του και έχει αποδείξει ότι αγωνίζεται εντός και εκτός Ελλάδος για την βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την ομαλή, απρόσκοπτη και δωρεάν πρόσβαση όλων των πολιτών σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Επομένως δεν μπορεί να επιτρέπει την όποια αυθαιρεσία πέφτει στην αντίληψή του, αφού, πέρα από την ταλαιπωρία στην οποία υποβάλλεται ο πολίτης, υπονομεύεται ο μεγάλος αγώνας όλων των υπολοίπων λειτουργών της υγείας, που τιμούν τον όρκο τους, και προσφέρουν τα μέγιστα, έχοντας στην διάθεσή τους συχνά ελάχιστα ή ανεπαρκή μέσα.

Όπως τονίζει στη σχετική του ανακοίνωση το ΜΚΙΕ, η μεγάλη δύναμη του λαού σε εποχές κρίσης είναι η αλληλεγγύη. Αυτή κράτησε όρθια και με αξιοπρέπεια την χειμάζουσα κοινωνία μας τα τελευταία δύσκολα χρόνια. Όσοι την ενστερνίζονται, δεν κλείνουν τα μάτια και δεν σιωπούν απέναντι σε όποιον παίζει στην πλάτη απλών ανίσχυρων και απελπισμένων ασθενών, ταλαιπωρώντας τους με ανελέητο πηγαινέλα, προφασιζόμενος αστείες δικαιολογίες.

Ούτε θα γίνουν συνένοχοι, ανεχόμενοι τέτοιες συμπεριφορές.  Σημειώνει δε, πως είναι απολύτως βέβαιο, ότι οι ασθενείς που επανέρχονται στο ιατρείο και διαμαρτύρονται για τέτοιου είδους συμπεριφορές, όσο αδύναμοι και να φαίνονται σε κάποιους, είναι αποφασισμένοι και μεμονωμένα και μαζί με τα Κοινωνικά Ιατρεία να προασπίσουν την αξιοπρέπειά τους και το δικαίωμά τους στην περίθαλψη .  Με δεδομένα τα παραπάνω, οι εκπρόσωποι του ΜΚΙΕ υπογράμμισαν ότι είναι θέμα ύψιστης σημασίας το Υπουργείο Υγείας να πάρει πρωτοβουλία ενημέρωσης για τον πρόσφατο Νόμο 4368/2016 περί κάλυψης των ανασφάλιστων πολιτών, τόσο σε σχέση με τους σχετιζόμενους με την υγεία – γιατρούς και διοικητικό προσωπικό του Εθνικού Συστήματος Υγείας, όσο και το σύνολο του πληθυσμού.

Πηγή: Healthmag.gr


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ζητούν βιβλιάρια υγείας για να γράψουν φάρμακα ή εξετάσεις σε ανασφάλιστους!! https://www.insurancedaily.gr/zitoun-vivliaria-ygias-gia-na-grapsoun-farmaka-exetasis-se-anasfalistous/