Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ανατρέπονται οι Παγκόσμιες Ισορροπίες
Απειλεί η Ανατολή τη Δύση;


Σύμφωνα με τις Εκτιμήσεις του αναλυτή Βασίλη Βενίτη, η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα, αν ενώσουν τις δυνάμεις τους, μπορεί να γίνουν ισχυρότερες από τις 7 πιο Ανεπτυγμένες Χώρες του Κόσμου (Βρετανία, Καναδάς, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Η.Π.Α.), και μάλιστα μέσα σε μια γενιά μόνο. Πλέον η Δύση δεν είναι σε θέση να καθορίζει την Παγκόσμια Ατζέντα. Η Ανάγκη για την Ανάπτυξη Συμμαχιών και Συμφωνιών με τις Ανερχόμενες Δυνάμεις είναι μονίμως ορατή και αυξανόμενη.

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών των Η.Π.Α. Henry (Hank) Paulson επισκέπτεται την Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για να ζητήσει Αύξηση της Παραγωγής Πετρελαίου ώστε να μειωθούν οι Τιμές των Καυσίμων. Θα ζητήσει επίσης από τα κυρίαρχα Οικονομικά Τραστ (Soverign Wealth Funds), τα Πλοία της Γραμμής και τις μεγάλες Εταιρίες Αερομεταφορών, να ρίξουν περισσότερο ρευστό στο πάσχον Αμερικανικό Τραπεζικό Σύστημα, το οποίο αυτή τη στιγμή προσπαθεί να ορθοποδήσει μετά το γερό χτύπημα που δέχτηκε με την Κατάρρευση των Sub-primes.

Η Ενεργειακή Κρίση είναι εξαιρετικά σοβαρή, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό του Διαθέσιμου Πετρελαίου είναι Εκτός Ορίων!

Οι Η.Π.Α, διαθέτουν περισσότερα από 200 εκατομμύρια βαρέλια Ανεκμετάλλευτου Πετρελαίου (Untapped Oil), και διαθέτουν άλλα 200 εκατομμύρια βαρέλια, που είναι αποθηκευμένα σε εδάφη στα οποία απαγορεύεται η κάθε είδους πρόσβαση!

Σύμφωνα με Μελέτες Μεγάλων Εταιρείων Πετρελαίου, υπάρχουν επίσης 50 εκατομμύρια βαρέλια Πετρελαίου κάτω από το Αιγαίο, τα οποία παραμένουν Ανεκμετάλλευτα λόγω των Παράλογων Απαιτήσεων και Διεκδικήσεων των Τούρκων στο Αιγαίο.

Οι Παγκόσμιες «Οικονομικές Τεκτονικές Πλάκες» μετακινούνται, σύμφωνα με τον Βενίτη, και οι Η.Π.Α. κινδυνεύουν να βρεθούν εκτός, αν δεν λάβουν έγκαιρα έκτακτα μέτρα. Ο λόγος είναι ο εξής:

Σήμερα το Ιράν, η Ρωσία, η Βενεζουέλα και ακόμη και ο φίλος των Η.Π.Α. το Κουβέιτ, «εγκαταλείπουν το δολάριο και στρέφονται στο Ευρώ» για τις Ενεργειακές τους Συναλλαγές.

Η εγκατάλειψη του δολαρίου ως το βασικό Διεθνές Νόμισμα για τις Συναλλαγές Ενέργειας είναι πιθανόν να μειώσει τη Ζήτηση του και να Αυξήσει την Προσφορά του, με αποτέλεσμα να συνεχιστεί η Πτώση του που ξεκίνησε τρία χρόνια πριν.

Ένα αδύναμο Δολάριο και ο Αυξανόμενος Πληθωρισμός θα συμβάλουν ακόμα περισσότερο στην Παράταση της Κρίσης και στην περαιτέρω «Επιδείνωση της Αμερικανικής Οικονομίας». Χώρες που μόλις δέκα χρόνια πριν ήταν, αν όχι Φίλοι, Συνέταιροι της Αμερικής, όπως η Ρωσία, σήμερα ηγούνται της Παγκόσμιας Γεωπολιτικής Αλλαγής που στρέφει τα Κράτη μακριά από την Ηγεμονία των Η.Π.Α.

Και η αιτία είναι οι Υψηλές Τιμές του Πετρελαίου!

Τα Ταμεία στη Μόσχα και την Τεχεράνη είναι γεμάτες με Ρευστό που προέρχεται από το Πετρέλαιο.
Η Κίνα, η Κατασκευαστική Υπερδύναμη του κόσμου, επωφελείται από την Παγκόσμια Ζήτηση για τα πάντα, από Πρώτη Ύλη ως Εργαλεία. Αυτή τη στιγμή, έχει τα μεγαλύτερα Αποθέματα Συναλλάγματος στον κόσμο, ενώ η Ρωσία είναι στην Τρίτη θέση, μετά την Ιαπωνία, και κερδίζει συνεχώς έδαφος.

Η Ρωσία, το Ιράν και η Βενεζουέλα, παίζουν ένα Γεωπολιτικό Παιχνίδι, στο οποίο θέλουν να εντάξουν την Κίνα, την Ινδία και τη Βραζιλία. Σε πρόσφατη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών της Βραζιλίας, Ρωσίας, Ινδίας και Κίνας, υιοθετήθηκε από όλους η Ρωσική θέση στο Κόσσοβο, και επίσης, υποστηρίχθηκε η πρόταση των Ρώσων για την δημιουργία ενός Εναλλακτικού Παγκόσμιου Οικονομικού Συστήματος από αυτό που θεσπίστηκε από το μεταπολεμικό Σχέδιο Bretton Woods. Η πρόταση αυτή περιλαμβάνει την Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και Διατραπεζικούς Ρυθμιστικούς Μηχανισμούς (Clearing Houses)

Στο πρόσφατο Διεθνές Συνέδριο Τούρκο -Ασιατικών Σχέσεων που διοργάνωσε το Τουρκικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών TASAM, ο αναδυόμενος Ρώσο-Ινδικό-Κινεζικός Άξονας ήταν το κύριο θέμα. Βεβαίως, όλα αυτά αυτή τη στιγμή, δεν είναι παρά εικασίες.

Οι Διαφορές μεταξύ Νέο Δελχί και Πεκίνου, όπως και μεταξύ Μόσχας και Πεκίνου είναι αναρίθμητες. Aν, όμως, λέμε αν, οι εν λόγω χώρες κατορθώσουν και δημιουργήσουν Ενωμένες Αγορές όπως αυτή της Ευρωπαικής Ένωσης ή άλλα Καρτέλ, λόγω των κοινών συμφερόντων που τους συνδέουν, η Αμερική και η Ευρώπη θα βρεθεί για πρώτη φορά στα τελευταία 50 χρόνια με σοβαρούς αντιπάλους οι οποίοι, θα αμφισβητούν έντονα την Αμερικανοευρωπαική κυριαρχία. Μπορεί οι Αμερικανοευρωπαικές Αγορές να είναι η καλύτερες αυτή τη στιγμή και κανένας δεν θα τολμούσε να τις «Πιέσει» γιατί απλά, θα πάψουν να μπορούν να αγοράζουν τα προϊόντα τους, όμως, ας μη ξεχνάμε ότι το βιοτικό επίπεδο των συγκεκριμένων κρατών αυξάνεται ραγδαία και θα μπορούσε σε κάποιο βαθμό να ανταγωνιστεί τις εύπορες αυτές Αγορές.


1 Comment

1 Σχολιο

  1. ΚΑΣΤΡΙΣΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

    Nov 4, 2009 at 4:44 PM

    arketa kalo to arthro.  ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΗΛΗ ΣΤΡΑΤΓΙΚΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΠΟΛΙΤΕΙΑΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − 6 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ανατρέπονται οι Παγκόσμιες Ισορροπίες
Απειλεί η Ανατολή τη Δύση;! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%ad%cf%80%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b1%ce%b9-%ce%bf%ce%b9-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%ba%cf%8c%cf%83%ce%bc%ce%b9%ce%b5%cf%82-%ce%b9%cf%83%ce%bf%cf%81%cf%81%ce%bf%cf%80%ce%af/