ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Διακεκριμένοι Ηγέτες που έγραψαν Ιστορία: Vijay Govindarajan


– Καθηγητής στο Tuck School of Business
– Καθηγητής
Residence και Chief Innovation Consultant, GE (General Electric)

Η Βασική Ένταση: Πώς Να Συμφιλιώσετε Το Νέο Με Το Παλιό Για Να Επιτύχετε Ριζοσπαστική Καινοτομία

Ο ρόλος της στρατηγικής ήταν για να προστατέψει το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα. Τώρα, όπως λέει ο Vijay Govindarajan, ο ρόλος της είναι να βρείτε το επόμενο ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα. Και αυτό απαιτεί καινοτομία. Όμως, πώς κρατάς το καλύτερο από αυτό που «δουλεύει», ενώ ταυτόχρονα ανοίγεις τον οργανισμό σου σε διαρκή καινοτομία; Ο Thomas Khun, ο πατέρας της επιστημονικής καινοτομίας, το αποκάλεσε «The Essential Tension» (Η Βασική Ένταση) ανάμεσα στο παλιό και στο νέο.

Εισάγετε Καινοτομία Χωρίς Να Ζημιώσετε Την Υπάρχουσα Απόδοση

Η General Electric πρόσφατα προσέλαβε τον καθηγητή Govindarajan για να καθοδηγήσει το προσωπικό της εταιρείας στην καινοτόμα στρατηγική του. Η GE τον προσέλαβε για την εξειδίκευσή του στην εξισορρόπηση της καινοτομίας με τη διατήρηση των καλύτερων πρακτικών που υπάρχουν ήδη.

Τα Πέντε Εμπόδια Στη Ριζοσπαστική Καινοτομία

Έχει εντοπίσει πέντε εμπόδια για την επίτευξη ριζοσπαστικών πρακτικών.

1. Υπερβολική εστίαση σε τρέχουσες υποθέσεις

Οι διαδικασίες του Μάνατζμεντ και το επιχειρησιακό DNA στην ουσία βλάπτουν τους οργανισμούς.

2. Έλλειψη ανοχής στην αποτυχία

Το 95% των business plans, από την πρώτη μέρα που γράφονται για να προωθήσουν μια ριζοσπαστική ιδέα, είναι λάθος. Το να κατανοήσουμε «τι πήγε στραβά», να μάθουμε από αυτό και να προσαρμόσουμε το business plan θα πρέπει να το δούμε θετικά και όχι ως αποτυχία.

3. Μη εισαγωγή της καινοτομίας ως ικανότητας

Η καινοτομία θα πρέπει να αντιμετωπιστεί ως μια σημαντική ευθύνη για κάθε υπάλληλο και κάθε εταιρεία θα πρέπει να έχει ένα βιβλίο καινοτομίας με διαδικασίες που είναι προβλέψιμες, αξιόπιστες και επαναλαμβανόμενες.

4. Νοοτροπία της αποθήκευσης

Οι καινοτομίες συνήθως κείτονται κάπου σε λευκούς χώρους ανάμεσα στις μονάδες των επιχειρήσεων.

5. Έλλειψη παγκόσμιας νοοτροπίας

Πολύ συχνά η λέξη «παγκόσμιος» σημαίνει ένα προϊόν που πωλείται σε όλο τον κόσμο. Θα πρέπει να εμπλακείς στο μοντέλο καινοτομίας της επιχείρησης σε τοπικό επίπεδο πρώτα, για να ικανοποιήσεις τις μοναδικές ανάγκες των πελατών σε μια συγκεκριμένη χώρα.


Οι Τρεις Προκλήσεις Της Καινοτομίας: Ξέχασε, Δανείσου, Μάθε

Ο καθηγητής Govindarajan θα μοιραστεί μαζί μας στους Leaders του Λονδίνου πώς να ξεπεράσουμε αυτά τα πέντε εμπόδια και να εφαρμόσουμε τρεις βασικές τεχνικές:

Ξέχασε μερικά από αυτά που έκαναν την κεντρική σου επιχείρηση να είναι επιτυχής, για παράδειγμα, τι ικανότητες να αποκτήσεις και ποιους πελάτες να εξυπηρετείς.

Δανείσου μόνο αυτά τα πλεονεκτήματα από την κεντρική σου επιχείρηση που παρέχουν ένα ξεχωριστό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Μάθε: Όσο πιο σύντομα λύσεις τα αναπόφευκτα άγνωστα σημεία όταν καινοτομείς, τόσο πιο σύντομα θα εστιάσεις σε ένα νικηφόρο μοντέλο επιχείρησης.

Βιογραφικό

Ο Vijay Govindarajan (VG) είναι καθηγητής Residence και Chief Innovation Consultant, GE (General Electric). Είναι επίσης καθηγητής International Business και ιδρυτικό μέλος στο Tuck Center for Global Leadership. Έχει βραβευτεί από το 2006 Accenture Award πάνω στη δουλειά του για το Organizational DNA for Strategic Innovation. Η νέα του δουλειά «Ten Rules For Strategic Innovation» είναι στη λίστα της «Wall Street Journal» με τα 10 επικρατέστερα και προτεινόμενα βιβλία («Top Ten Recommended Read«). O Govindarajan είναι ένας από τους πέντε κορυφαίους και πιο αξιοσέβαστους εκπαιδευτές στρατηγικής στην Αμερική σύμφωνα με το «Forbes», ενώ «Wall Street Journal» τον εντάσσει στην κατηγορία με τους οκτώ κορυφαίους συμβούλους εταιρειών στην Αμερική. Ο Govindarajan έχει πάρει το διδακτορικό και το μεταπτυχιακό του (MBA) με άριστα από το Harvard Business School.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five − 1 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Διακεκριμένοι Ηγέτες που έγραψαν Ιστορία: Vijay Govindarajan! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%b5%ce%ba%cf%81%ce%b9%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%bf%ce%b9-%ce%b7%ce%b3%ce%ad%cf%84%ce%b5%cf%82-%cf%80%ce%bf%cf%85-%ce%ad%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%88%ce%b1%ce%bd-%ce%b9%cf%83%cf%84-6/