ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Είμαστε όλοι όμοιοι!


MOLIVIA1Ένα άρθρο του Φίλιππου Μωράκη που έγραψε το Μάιο του 2002 στο περιοδικό Επιστημονικό Marketing.

Μερικοί από τους κοινούς προβληματισμούς του σύγχρονου Έλληνα είναι οι εξής: Πώς είναι δυνατόν, ιδίως οι Ισραηλίτες να φέρονται τόσο σκληρά στους Παλαιστίνιους; Πώς είναι δυνατόν οι Πολιτικοί μας να είναι τόσο αδιάφοροι για τους πραγματικούς λόγους που δημιουργούν όλα μας σχεδόν τα προβλήματα; Γιατί δεν επικοινωνούμε ως άνθρωποι; Γιατί ο άνθρωπος είναι τόσο εγωκεντρικός; Γιατί ο ίδιος άνθρωπος είναι και υπερβολικά ευαίσθητος και φιλεύσπλαχνος και ταυτόχρονα υπερβολικά σκληρός και καταστροφικός; Γιατί σκοτώνουμε, αφού δακρύζουμε; Μισούμε, αφού είμαστε γεμάτοι αγάπη; Κλέβουμε, αφού έχουμε; Αδικούμε, αφού είμαστε δίκαιοι; Τιμωρούμε, αφού συγχωρούμε;

Αδιαφορούμε, αφού ενδιαφερόμαστε; Είμαστε Δικτάτορες, αφού αγαπάμε τη Δημοκρατία; Μισούμε τον αλλόθρησκο, αφού είμαστε αλλόθρησκοι;

Μια κυνική απάντηση, η οποία ίσως θεωρηθεί υπερβολικά απλή, είναι η εξής: Έτσι μας έφτιαξε η φύση! «Απόλυτα Υποκειμενικούς».

Ένα συμπέρασμα το οποίο έχω γράψει αρκετές φορές υπαγορεύει την εξής λογική απάντηση: Η «Υποκειμενικότητα» του Ανθρώπου είναι απαραίτητη για τη Διαιώνιση του Ανθρώπινου είδους, αλλά ταυτόχρονα είναι και η Πηγή όλων των Προβλημάτων του!

Oι Πολιτικοί Hγέτες μας, ωστόσο, αρνούνται να το παραδεχτούν και σχεδιάζουν μηχανισμούς Διακυβέρνησης της χώρας για θεϊκά εμπνευσμένους Αντικειμενικούς Ανθρώπους, που δεν υπάρχουν! Kαι θέλουν να μας πείσουν ότι πράγματι έτσι είναι! Nομίζουν ότι αναβαπτίζονται σε… Hμίθεους.

Ένα άλλο φαινόμενο που ερμηνεύει και στηρίζει την ύπαρξη της ζωής και βέβαια και του ανθρώπου, είναι η Απόλυτη Ισορροπία που υπάρχει και διατηρεί το σημερινό οικοσύστημα. Οτιδήποτε το περιττό υπήρχε, εξαφανίστηκε! Όλα όσα μας περιβάλλουν, είναι απόλυτα αλληλοεξαρτώμενα και συνυπάρχουν λόγω ακριβώς της Απόλυτης Ισορροπίας που τα χαρακτηρίζει.

Η ίδια Ισορροπία που διατηρεί την ύπαρξη της ζωής στον πλανήτη, επεκτείνεται και στη Βιολογική και Ψυχολογική κατασκευή του Ανθρώπου! Βιολογικά, είναι δεδομένο ότι είμαστε όμοιοι! Η καταγραφή, η ταξινόμηση και η ονομασία των 60 δισ. DNA κυττάρων που αποτελούν ένα ανθρώπινο σώμα το επιβεβαιώνουν. Ανακαλύψαμε όλες τις πρώτες ύλες από τις οποίες μπορεί να κατασκευαστεί ένας άνθρωπος! Για να συνειδητοποιήσουμε μέχρι πού έχει φτάσει η ανάλυση των κυττάρων μας σε πραγματικούς αριθμούς, οι επιστήμονες μας την παρομοίασαν με τη διάσπαση μιας τρίχας του κεφαλιού μας. Κατόρθωσαν και τη διέσπασαν 10.000.000 φορές και διέκριναν το 1/10.000.000!

Η ίδια ομοιότης των ανθρώπων ισχύει και στον Ψυχολογικό άνθρωπο! Δεν έχουμε παρά να αναλύσουμε τα Συναισθήματά μας! Είναι και αυτά Απόλυτα ισορροπημένα και ας έχουμε μοιράσει τους ανθρώπους σε καλούς και κακούς!

Η απόδειξη είναι η ισορροπία των ίδιων συναισθημάτων σε όλους τους ανθρώπους. Δεν υπάρχει ούτε ένα Συναίσθημα μόνο θετικό ή μόνο αρνητικό! Όλα έχουν το αντίθετό τους. Καλός-Κακός, Χαρά-Λύπη, Αγάπη-Μίσος, Αισιοδοξία-Απαισιοδοξία κ.ο.κ.

Απλώς η φύση μάς όπλισε με τα Συναισθήματα πάλι για τη στήριξη της Διαιώνισης του είδους. Όταν χρειαστεί να αμυνθούμε, ενεργοποιούμε ασυνείδητα την κακία μας, όταν χρειαστεί να φανούμε χρήσιμοι και να προσφέρουμε τις πρώτες βοήθειες σε ένα συνάνθρωπό μας, συγκινούμεθα και τον βοηθάμε. Προσέξτε, μόνον προσωρινά! Εξαίρεση, πάλι λόγω σκοπιμότητας, αποτελεί η αγάπη μας για τα παιδιά μας! Έτσι λοιπόν η φύση μάς έφτιαξε όλους όμοιους γιατί διαφορετικά θα απειλείτο η ύπαρξή μας στον πλανήτη.

Ο πρώτος προβληματισμός του αναγνώστη πιθανόν να είναι: Μα, πώς είμαστε όλοι όμοιοι, αφού διαφέρουμε; Η απάντηση είναι διαφέρουμε ως προς τα Έμφυτα και Επίκτητα Γνωρίσματα του χαρακτήρα μας που Κληρονομήσαμε από τους Γονείς μας και από το Περιβάλλον. Τα Γνωρίσματα αυτά αποθηκεύονται σε ένα «μικροτσίπ» του εγκεφάλου και από εκεί ξεκινούν οι διαφορές μας! Έτσι, ενώ είμαστε κατασκευασμένοι από τις ίδιες Bιολογικές και Ψυχολογικές πρώτες ύλες, διαφέρουμε ο ένας από τον άλλο. Οι διαφορές, ωστόσο, είναι ελάχιστες, Αποτελούν το 1% του συνόλου. Εμείς, ή ο κάθε ένας από εμάς, μεγενθύνει τις Διαφορές μας κατά 99% και μειώνει, ασυνείδητα την Ομοιότητά μας στο 1%. Ό,τι συμβαίνει στους Ανθρώπους, συνέβαινε και θα συμβαίνει για όσο διάστημα θα υπάρχει ο Ανθρωπος στη γη. Τα πάντα, όσα συμβαίνουν, έχουν ξανασυμβεί με απόλυτη ακρίβεια σε όλους τους βαθμούς. Πολύ ή λιγότερο. Εμείς νομίζουμε ότι συμβαίνουν μόνον σε μας! Κάποτε θα Κωδικοποιηθούν και θα Μηχανογραφηθούν όλα τα Προβλήματα που συμβαίνουν στους Ανθρώπους.

Η ισορροπία της φύσης, όμως, έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά της. Δημιουργεί και έξυπνους και λιγότερο έξυπνους, καπάτσους και λιγότερο καπάτσους, δημιουργικούς και λιγότερο δημιουργικούς Hγέτες και Oπαδούς! Έτσι συνυπάρχουμε.

H Δημοκρατία δημιουργήθηκε για να μας προστατεύει και από τους καπάτσους και από τους ανίκανους δικτάτορες που επιβάλλονται διά της βίας. Tης βίας των όπλων ή των ελεγχόμενων μηχανισμών! Γι’ αυτό το «Σύστημα Εξουσίας»της χώρας μας, μας αποπροσανατολίζει έντεχνα και συστηματικά με τα “Συμπτώματα” και δεν καταπιάνεται με τα ουσιαστικά προβλήματα της χώρας, όπως είναι πχ.οι υπερβολικες υπερσυγκεντρωτικές και εντελώς Ανεξέλεγκτες Εξουσίες της Εκάστοτε Κυβέρνησης!


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Είμαστε όλοι όμοιοι!! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b5%ce%af%ce%bc%ce%b1%cf%83%cf%84%ce%b5-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%8c%ce%bc%ce%bf%ce%b9%ce%bf%ce%b9/