ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ

Εσείς γνωρίζετε πόσα χρήματα κερδίζει η γυναίκα σας;

woman

women1Οι Αμερικανοί πάντως όχι! Μεγάλη έρευνα της Fidelity έδειξε ότι πάνω από το 40% των ανδρών δεν ξέρουν ακριβώς πόσα χρήματα κερδίζουν οι γυναίκες τους, ενώ ένας στους δέκα… πέφτει έξω κατά 25.000 δολάρια ετησίως.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι τα σύγχρονα ζευγάρια έχουν χάσει σε μεγάλο βαθμό την επικοινωνία τους και παράλληλα υπερτονίζουν το ασταθές εργασιακό περιβάλλον που βιώνουμε.

Η αλήθεια είναι ότι ο 21ος αιώνας δεν είναι μέχρι στιγμής στρωμένος με ροδοπέταλα για τη μεσαία τάξη, κάτι που λόγω κρίσης γίνεται ακόμη πιο εμφανές στην ελληνική πραγματικότητα. Τα οικονομικά προβλήματα δημιουργούν εντάσεις στις σχέσεις και η αβεβαιότητα για το αύριο προκαλεί μία διαρκή ανησυχία.

Και μπορεί να νομίζουμε ότι στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα, τουλάχιστον σε οικονομικό επίπεδο, όμως το γεγονός ότι πάνω από το 50% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι οι οικονομίες του δεν αρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες κατά τη συνταξιοδότηση κάτι δείχνει.

Την ίδια ώρα, αυξάνεται η άγνοια των ζευγαριών για το συνολικό εισόδημα της οικογένειας, αφού είτε εσκεμμένα κρύβουν εισοδήματα, είτε αποφεύγουν να προγραμματίσουν από κοινού. Σύμφωνα με την έρευνα της Fidelity τα ζευγάρια που έχουν… άγνοια της ακριβής οικονομικής τους κατάστασης αυξήθηκαν στο 43% το 2014, από 27% το 2013.

Ο John Sweeney της Fidelity, υποστηρίζει ότι ο βασικός παράγοντας που ευθύνεται για τα ευρήματα της έρευνας είναι η έλλειψη επικοινωνίας και οι συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες στην οικονομία. Πολλοί εργαζόμενοι μετακινούνται ως ελεύθεροι επαγγελματίες από τη μία δουλειά στην άλλη, ή κάνουν 2 και 3 δουλειές με απρόβλεπτα ωράρια και απολαβές. Αυτό τους κάνει να μην γνωρίζουν πόσα χρήματα θα βγάλουν στο τέλος του χρόνου, ενώ κανείς δεν μπορεί να ποντάρει πλέον σε μπόνους.

Τις χειρότερες επιδόσεις στον υπολογισμό των απολαβών του συντρόφου τους εμφανίζουν τα ζευγάρια της γενιάς Χ, δηλαδή όσοι βρίσκονται κοντά στα 40.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 − five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Εσείς γνωρίζετε πόσα χρήματα κερδίζει η γυναίκα σας;! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b5%cf%83%ce%b5%ce%af%cf%82-%ce%b3%ce%bd%cf%89%cf%81%ce%af%ce%b6%ce%b5%cf%84%ce%b5-%cf%80%cf%8c%cf%83%ce%b1-%cf%87%cf%81%ce%ae%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b1-%ce%ba%ce%b5%cf%81%ce%b4%ce%af%ce%b6%ce%b5/