Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Η δύναμη της αρνητικής σκέψης


Αν και είμαι αισιόδοξο άτομο, πιστεύω πραγματικά στη δύναμη της απαισιοδοξίας. Η υπερ-αισιοδοξία μπορεί να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Γι’ αυτό, είναι επιτακτική η ανάγκη, όταν προετοιμάζετε τη στρατηγική σας, να αφιερώνετε χρόνο για να σκεφτείτε και τα αρνητικά που μπορεί να προκύψουν από μια συνάντηση με σκοπό την πώληση. Για κάθε ευκαιρία πωλήσεων που αντιμετωπίζετε, θα πρέπει να υποβάλετε στον εαυτό σας ερωτήσεις, όπως:

• Τι μπορεί να πάει στραβά σε αυτή τη συνάντηση;

• Ποιες είναι οι αδυναμίες μου;

• Ποιος μπορεί να μη θέλει να πετύχω;

• Ποιες είναι οι προοπτικές μου;

• Πώς μπορεί να με νικήσει ο ανταγωνισμός;

Εάν μπορείτε να προβληματιστείτε με αυτές τις ερωτήσεις, τότε μπορείτε σίγουρα να βρείτε και λύσεις – πριν δημιουργηθούν προβλήματα για σας.

Ας πάρουμε για παράδειγμα τις προοπτικές μας.

Είμαστε σίγουροι ότι οι προοπτικές μας είναι οι σωστές;

Έχουμε αποφασίσει πως αυτές είναι οι κατάλληλες για εμάς, γιατί φοβόμαστε να αλλάξουμε στόχους ή επειδή δεν βλέπουμε αρκετή αξία στην αλλαγή;

Μήπως το να σκεπτόμαστε αρνητικά με αυτό τον τρόπο βλάπτει τις πιθανότητες επιτυχίας μας;

Η απάντηση σε αυτή την ερώτηση είναι όχι.

Αντίθετα, αυξάνουμε τις πιθανότητες να επιτύχουμε – ειδικά στο χώρο των πωλήσεων, που πολύ απλά έχουμε δημιουργήσει μια στρατηγική για να αντιμετωπίσουμε τέτοια ζητήματα.

Η απαισιοδοξία σε λογικά πλαίσια είναι σημαντική στις μέρες μας. Μας προετοιμάζει για τις δυσκολίες των πωλήσεων, πριν αυτές εμφανιστούν ξαφνικά μπροστά μας  και μας κατατροπώσουν.

Γι’ αυτό να είστε αρνητικοί! Είναι μια πολύ θετική μέθοδος για να μείνετε σε τροχιά!

Πηγή: lifehealthpro.com

Ελεύθερη μετάφραση: Νίκος Μωράκης


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + one =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Η δύναμη της αρνητικής σκέψης! https://www.insurancedaily.gr/%ce%b7-%ce%b4%cf%8d%ce%bd%ce%b1%ce%bc%ce%b7-%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b1%cf%81%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae%cf%82-%cf%83%ce%ba%ce%ad%cf%88%ce%b7%cf%82/