Συνεντεύξεις

Νότης Βαγιακάκος: Η Προστασία από Κινδύνους Φυσικών Καταστροφών Αποτελεί Καίριο Ζήτημα για τη Χώρα μας

Βαγιακάκος

Βαγιακάκος Νότης“Άποψή μου είναι ότι όσες εταιρείες αναπτύξουν και επιμείνουν σε έναν αυστηρό επαγγελματισμό, μείνουν σταθερές και συνεπείς διαχρονικά και δεν υιοθετήσουν καιροσκοπικό ορίζοντα κέρδους, θα έχουν το πλεονέκτημα. Οι ήδη υλοποιούμενες αλλά και οι περαιτέρω αλλαγές που επίκεινται, ίσως είναι μια ευκαιρία για όλους στην ελληνική ασφαλιστική αγορά να εξετάσουν τη μέχρι τώρα λειτουργία τους, μια ευκαιρία για ενδοσκόπηση, ανασύνταξη και νέα αρχή σε σωστότερες βάσεις.

Αυτό απαιτεί συνεργασία όλων των φορέων και συμμετεχόντων: του Επόπτη, της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, των ασφαλιστικών εταιρειών, των διαμεσολαβούντων αλλά και όλου του στελεχιακού ανθρώπινου δυναμικού, που αποτελεί και το ουσιαστικότερο κεφάλαιο της αγοράς μας. Πιστεύω πάντως, ότι η ελληνική αγορά βρίσκεται σε καλό δρόμο προς την αλλαγή νοοτροπίας και την προσαρμογή, ενώ ήδη έχουν γίνει σημαντικά βήματα.

Όμως αυτή είναι μια δυναμική και συνεχής διαδικασία αλλαγής. Θεωρώ ότι τον σημαντικότερο ρόλο προς την τελική επιτυχία θα έχει, πλην της «πολιτικής βούλησης» όλων των εμπλεκομένων, η συνεχής προσπάθεια αναβάθμισης της τεχνογνωσίας και της «παιδείας» προς αυτή την κατεύθυνση, ολόκληρου του έμψυχου δυναμικού της αγοράς μας.”

Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Νότης Βαγιακάκος, Γενικός Διευθυντής HDI-Gerling Hellas, Μέλος Δ.Σ. της EΑΕΕ και Πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας, Αντασφαλίσεων, Μεταφορών & Σκαφών, στη συνέντευξη που έδωσε στη Χριστίνα Μωράκη για το περιοδικό Ασφαλιστικό Marketing.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη εδώ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eighteen − 15 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Νότης Βαγιακάκος: Η Προστασία από Κινδύνους Φυσικών Καταστροφών Αποτελεί Καίριο Ζήτημα για τη Χώρα μας! https://www.insurancedaily.gr/%ce%bd%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%b2%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ac%ce%ba%ce%bf%cf%82-%ce%b7-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%83%ce%af%ce%b1-%ce%b1%cf%80%cf%8c-%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b4/