Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Σημαντικές Προκλήσεις για το νέο ΔΣ του ΕΙΑΣ


NektariosΜε νέο Διοικητικό Συμβούλιο συνεχίζει το Ελληνικό Ινστιτούτο Ασφαλιστικών Σπουδών (ΕΙΑΣ) την προσπάθεια για σωστή, σύγχρονη κλαδική εκπαίδευση και συμβουλευτικές υπηρεσίες. Η νέα σύνθεση ΔΣ του ΕΙΑΣ έχει ως εξής: Πρόεδρος του ΕΙΑΣ ανέλαβε ο κ. Μιλτιάδης Νεκτάριος, Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής και Ασφαλιστικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς και Πρόεδρος ΔΣ της International Life AEAZ, Αντιπρόεδρος η κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, Γενική Διευθύντρια της Ενώσεως Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Γενικός Γραμματέας εξελέγει ο κ. Παναγιώτης (Νότης) Βαγιακάκος, Διευθύνων Σύμβουλος της HDI-Gerling Hellas, Ταμίας ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος των Mega Brokers S.A., Αναπληρώτρια Ταμίας η κ. Δήμητρα Λύχρου, Πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος.

Στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο συμμετέχουν ως μέλη οι κ.κ.: Αδαμαντιάδης Νικόλαος – Σύμβουλος Διοίκησης της AIG, Γαβαλάκης Δημήτρης, Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων, Γκιάτης Στέλιος, Πρόεδρος της Πανελλήνιας ‘Ενωσης Πραγματογνωμόνων, Καραβίας Γιώργος, Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων, Λευθεριώτης Σπύρος, Μαυρόπουλος Κων/νος, Αντιπρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος της Gras Savoye Willis, Μπράβος Φωκίων, Πρόεδρος του Ομίλου της International Life, Σωφρονάς Νικόλαος, Διευθυντής Εκπαίδευσης και Ανάπτυξης Δικτύου Πωλήσεων της Interamerican.

Στόχος της νέας Διοίκησης είναι να συντελέσει στην αναβάθμιση του «Ασφαλιστικού Ιστού» πάνω σε υγιέστερες βάσεις, να ενισχύσει τη μεταφορά τεχνογνωσίας και πολύτιμης εμπειρίας και να συμβάλει στη διαμόρφωση ενιαίου δικτύου Στελεχών της ασφαλιστικής αγοράς με κοινό κώδικα επαγγελματικής συμπεριφοράς. Για το σκοπό αυτόν θα αναζητήσει και θεσμικού χαρακτήρα συνεργασίες με επιστημονικούς φορείς που θα ενδυναμώνουν την παρουσία του στην ασφαλιστική αγορά.

Αξιοποιώντας την εξαιρετική υποδομή που έχει δημιουργηθεί στο ΕΙΑΣ, και τη συσσωρευμένη γνώση στα 26 χρόνια λειτουργίας του, η νέα Διοίκηση θα συμβάλλει σε μία αποτελεσματική και επιτυχημένη εκπαίδευση, σε μία δύσκολη οικονομική περίοδο, όπως αυτή που βιώνουμε καθημερινά, ώστε να προσφερθούν ουσιαστικά προγράμματα, που θα συμβάλλουν στην τόνωση, εμψύχωση των ανθρώπων της πρώτης γραμμής των πωλήσεων (διαμεσολαβούντες και ασφαλιστικοί σύμβουλοι), δημιουργώντας νέες προοπτικές και ευκαιρίες στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα. Το ΕΙΑΣ και η νέα σύνθεση του θα συνεχίσουν την προσπάθεια για αναβάθμιση και εκσυχρονισμό του ρόλου της Ιδιωτικής Ασφάλισης, προσφέροντας τα κατάλληλα εργαλεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση του Έλληνα Ασφαλισμένου.

Αιχμή σε αυτή την προσπάθεια θα είναι τα ανανεωμένα ετήσια προγράμματα ασφαλιστικών και χρηματοοικονομικών σπουδών, το πρώτο από τα οποία ξεκινά ήδη στις 20 Μαΐου 2013, καθώς και η διεύρυνση των σεμιναρίων ώστε να απευθύνονται πλέον όχι μόνο στους υπαλλήλους των εταιρειών αλλά και στους μεσίτες, πράκτορες και τους ασφαλιστικούς συμβούλους.

Στη νέα του πορεία το ΕΙΑΣ έχει την πλήρη στήριξη των ασφαλιστικών εταιρειών – μελών του καθώς των φορέων ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, που είναι αποφασισμένοι να συμβάλουν ενεργά στη σωστή και δυναμική λειτουργία του.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

14 − three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Σημαντικές Προκλήσεις για το νέο ΔΣ του ΕΙΑΣ! https://www.insurancedaily.gr/%cf%83%ce%b7%ce%bc%ce%b1%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ad%cf%82-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%bb%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%ad%ce%bf-%ce%b4%cf%83-%cf%84%ce%bf/