ΕΚΕ

Το Volunteer4Greece γίνεται το πρώτο μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθελοντισμού (CEV) στην Ελλάδα

Volunteer 4Greece_logo

Volunteer 4Greece_logoΗ διαδικτυακή πλατφόρμα Volunteer4Greece, μετά από ένα χρόνο επιτυχημένης πορείας, γίνεται η πρώτη ελληνική συμμετοχή στο δίκτυο του Ευρωπαϊκού Κέντρου Εθελοντισμού (CEV) που εδρεύει στις Βρυξέλλες. Η πλατφόρμα Volunteer4Greece είναι ο πρώτος Ελληνικός οργανισμός που γίνεται επίσημα μέλος της πανευρωπαϊκής αυτής προσπάθειας, συνδέοντας τους Έλληνες εθελοντές και οργανισμούς με ένα ενεργό ανθρώπινο Ευρωπαϊκό δίκτυο, που σαν στόχο έχει την ενδυνάμωση της κοινωνικής αλληλεγγύης μέσα από την ενεργοποίηση των Ευρωπαίων πολιτών.

Η κ. Gabriella Civico, Γενική Διευθύντρια του CEV δήλωσε:
“Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εθελοντισμού είναι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσει στο δίκτυό του το Volunteer4Greece, ως πλήρες μέλος. Όπως και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολίτες, έτσι και οι Έλληνες είναι πάντα έτοιμοι να βοηθήσουν τον συνάνθρωπό τους και να προασπίσουν αξίες, όπως η αλληλεγγύη, που βρίσκονται στον πυρήνα της Ευρωπαϊκής ιδέας. Καλωσορίζουμε θερμά το πρώτο μας μέλος από την Ελλάδα, το οποίο συμπίπτει χρονικά και με την Ελληνική Προεδρία της ΕΕ και το θεωρούμε ιδιαίτερα σημαντικό. Ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας και να εντάξουμε την πολύτιμη συμβολή του Volunteer4Greece στο έργο μας, καθώς και των Οργανισμών και των εθελοντών που βρίσκονται στο δίκτυό του.”

Η Μυρτώ Παπαθάνου, συν-ιδρύτρια του Volunteer4Greece, προσθέτει:
“Με την συμμετοχή μας στο CEV και μέσω της ενεργής συνεργασίας μας με τα υπόλοιπα μέλη διαφορετικών χωρών προσδοκούμε να λάβουμε και να με την σειρά μας να περάσουμε στις ΜΚΟ της χωράς μας σημαντική τεχνογνωσία σε θέματα διαχείρισης και αξιοποίησης εθελοντών σε κάθε επίπεδο. Παράλληλα, ελπίζουμε να συνεισφέρουμε με την εμπειρία μας στο δίκτυο των μελών του CEV και τέλος να φέρουμε στο προσκήνιο μια σειρά από χρόνια θέματα που αφορούν το πλαίσιο του εθελοντισμού στην Ελλάδα, που χρειάζονται επίλυση.”

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Εθελοντισμού αποτελεί θεσμό για το εθελοντικό κίνημα, μετρώντας 20 χρόνια προσφοράς και συμπεριλαμβάνοντας στο δίκτυό του πάνω από 80 εθνικά, περιφερειακά και τοπικά κέντρα εθελοντισμού. Το όραμα του είναι μία Ευρώπη όπου ο εθελοντισμός και ο ενεργός πολίτης θα έχουν κεντρική σημασία στο χτίσιμο μίας ενωμένης και αλληλέγγυας κοινωνίας. Η Ελλάδα μέχρι τώρα ήταν από τις ελάχιστες Ευρωπαϊκές χώρες χωρίς παρουσία στο δίκτυο αυτό. Το ευρωπαϊκό Κέντρο Εθελοντισμού αποτελεί επίσης σταθερό συνομιλητή των Ευρωπαϊκών θεσμών λήψης αποφάσεων, εκφράζοντας τις προτεραιότητες των οργανισμών μελών του και εξασφαλίζοντας ότι η τεράστια δυναμική που παρουσιάζει ο εθελοντισμός παραμένει στην επικαιρότητα των θεμάτων.

Το Volunteer4Greece είναι μια μη κερδοσκοπική προσπάθεια ιδιωτών που ξεκίνησε πριν περίπου ένα χρόνο από μία ομάδα φίλων, με σκοπό να διευκολύνει την επικοινωνία εθελοντικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με όσους επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά σε αυτές. Είναι μια online πλατφόρμα που επιτρέπει σε εθελοντικούς οργανισμούς να αναρτούν τις θέσεις εθελοντικής εργασίας που προσφέρουν και σε εθελοντές να κάνουν αναζητήσεις θέσεων ανά περιοχή ή κατηγορία οργάνωσης.
Μέχρι στιγμής απαριθμεί πάνω από 100 οργανισμούς στο δίκτυό τους σε όλη τη χώρα και μέσα από την υπηρεσία του έχουν καλυφθεί περίπου 700 εθελοντικές θέσεις. Παράλληλα, διοργανώνει δωρεάν σεμινάρια κατάρτισης για τους ΜΚΟ, με θέματα όπως η διαχείριση των εθελοντών, η χρήση των κοινωνικών δικτύων για την ανεύρεση εθελοντών κ.α.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 6 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Το Volunteer4Greece γίνεται το πρώτο μέλος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εθελοντισμού (CEV) στην Ελλάδα! https://www.insurancedaily.gr/%cf%84%ce%bf-volunteer4greece-%ce%b3%ce%af%ce%bd%ce%b5%cf%84%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%cf%80%cf%81%cf%8e%cf%84%ce%bf-%ce%bc%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%82-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80/