Ασφαλιστικές Ειδήσεις

38 χρόνια Ευρωπαϊκή Πίστη: 38 χρόνια σταθερή Δομή – Αρχές – Φιλοσοφία


Μέρος της σκηνήςΤην 1 Νοέμβρη 1977, μια ομάδα Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών αποφάσισε να ρισκάρει, τολμώντας να ιδρύσει μια Ελληνική Ασφαλιστική εταιρεία.  

του Νίκου Μωράκη

Μια εταιρεία που τότε είχε καθαρή θέση και ενεργητικό 30.000 ευρώ και αξία ακινήτων που δεν ξεπερνούσε τα 5.000 ευρώ. Μια Ασφαλιστική εταιρεία που είχε ως μετόχους απλούς «Ασφαλιστές» χωρίς «πλάτες» πολυεθνικών και τραπεζών. Χωρίς έστω την εμπειρία που απαιτούσε ένα τέτοιο εγχείρημα. Είχε όμως ιδρυτές ανθρώπους με αξίες. Ανθρώπους με αρχές και όρεξη για σκληρή δουλειά που αγνοούσαν τους πιθανούς κινδύνους ενός τέτοιου μεγαλεπήβολου εγχειρήματος. Τους κινδύνους όπως το ανύπαρκτο δίχτυ ασφαλείας σε περίπτωση που «πέφταν έξω» ή των λιγοστών κεφαλαίων που θα τους έδιναν την ασφάλεια που απαιτείτο για να νιώθουν ότι πατάν γερά στα πόδια τους.

Τους κατέκλυζε όμως ένα δυνατό κύμα ενθουσιασμού που σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας τους αλλά και τη θετική επικοινωνία που είχαν μεταξύ τους,  τους καθιστούσε ικανούς να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις. Στις απαιτήσεις που χωρίς, γνώσεις, εμπειρία και κεφάλαια δεν θα μπορούσαν διαφορετικά να ανταποκριθούν.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Χ. Γεωργακόπουλος

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρίας, κ. Χ. Γεωργακόπουλος

Και τελικά το όνειρό τους έγινε πραγματικότητα. Το μόνο τους εμπόδιο; Οι ίδιοι τους οι εαυτοί αλλά και ο χρόνος. 38 χρόνια μετά η ίδια ασφαλιστική εταιρεία όχι μόνο άντεξε στο χρόνο όταν πολλές άλλες λύγισαν, όχι μόνο πολλαπλασίασε την καθαρή της θέση και ενεργητικό της αλλά κατάφερε να δημιουργήσει και ένα δυνατό ελληνικό brand name το οποίο στις δύσκολες εποχές που ζούμε είναι ένα από τα κλειδιά που θα της εξασφαλίσει τη σταθερή της πορεία στο μέλλον.

Μιλάμε φυσικά για την Ευρωπαϊκή Πίστη που καθώς παραμένει πιστή στις ίδιες αρχές, δομή και φιλοσοφία της από το έτος ιδρύσεώς της έχει καταφέρει τα 30.000 ευρώ καθαρή θέση και ενεργητικό να τα μετατρέψει σε 70 εκατ. ευρώ και 331 εκατ. ευρώ αντιστοίχως. Που καθώς παραμένει πιστή στο όνειρό της και τους στόχους της έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο 5.000 συνεργατών και 424 υπαλλήλων σε όλη την Ελλάδα και έχει σκαρφαλώσει στην 7η θέση των μεγαλύτερων Ασφαλιστικών Εταιρειών περικυκλωμένη από Ασφαλιστικές εταιρείες πολυεθνικών και τραπεζών.

Πώς όμως τα κατάφερε όλα αυτά; Ποιες ήταν οι διακρίσεις που την ξεχώρισαν από τις υπόλοιπες – έστω μόνο ελληνικές Ασφαλιστικές εταιρείες;

  • Πρώτα απ΄όλα η Ευρωπαϊκή Πίστη είναι η μόνη Ασφαλιστική Εταιρεία εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
  • Στα χρόνια της κρίσης απομόνωσε τις αρνητικές επιπτώσεις της οικονομικής ύφεσης και τις χρονιές (2009-2014) αύξησε την παραγωγή της κατά 45% όταν η αγορά μειώθηκε κατά 31%.
  • Επιβραβεύοντας τους συνεργάτες της τα τελευταία 5 χρόνια με πάνω από 5 εκατ. ευρώ σε Bonus αντί να προχωρήσει σε μειώσεις αποδοχών.
  • Εκπροσώπησε μαζί με άλλους 3 ασφαλιστικούς ομίλους την Ελλάδα στο πανευρωπαϊκό stress test και βγήκε αλώβητη από τη δοκιμασία χωρίς να απαιτηθεί περαιτέρω αύξηση κεφαλαίου.
  • Απορρόφησε τη ζημιά από το PSI των Ελληνικών Ομολόγων.
  • Δεν έχει επί 38 συναπτά έτη καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή. Κανένα δάνειο σε τράπεζα ή σε άλλον χρηματοπιστωτικό οργανισμό.
  • Έχει βραβευθεί πολλάκις για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη της.
  • Ελέγχετε από Ανεξάρτητο Εσωτερικό έλεγχο (ορκωτοί λογιστές, ΤτΕ, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς).
  • Τέλος, διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο που ξεπερνά τα 500.000 ασφαλιστήρια συμβόλαια με κύκλο εργασιών πάνω από 170 εκατ. ευρώ και επενδυτικό χαρτοφυλάκιο πάνω από 250 εκατ. ευρώ με πιστοληπτική διαβάθμιση (ΑΑ-).
Οι ομιλήτές μαζί με την Εμπορική Διευθύντρια κ. Β. Ρούσση

Οι ομιλήτές μαζί με την Εμπορική Διευθύντρια κ. Β. Ρούσση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας, Χρήστος Γεωργακόπουλος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο ετήσιο συνέδριο της Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, μεταξύ άλλων χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Πίστη μια οικονομικά ρωμαλέα εταιρεία, που νιώθει και κατανοεί τα προβλήματα των ενδιαφερόμενων μερών της, τους οποίους εξυπηρετεί με ίσο ενδιαφέρον. Μίλησε επίσης για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της Εταιρείας που θα πρέπει ανεξάρτητα από τη δική του συμμετοχή ή των συνεργατών της να συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες της στους ανθρώπους που την εμπιστεύονται καθώς οι άνθρωποι έρχονται και παρέρχονται ενώ η οντότητα της εταιρείας μπορεί να αντέξει στο πέρασμα των χρόνων.

Στη συνέχεια και αφού προηγήθηκαν οι ομιλίες του Νίκου Χαλκιόπουλου, Αντιπροέδρου της Εταιρείας αλλά και του Στέφανου Βερζοβίτη, εκτελεστικού μέλους του Δ.Σ., το λόγο πήρε ο Διευθυντής Marketing & Πωλήσεων της Εταιρείας, Γιώργος Γκοτζαγεώργης, ο οποίος παρουσίασε το νέο πρόγραμμα της Εταιρείας «Ιδιωτικό Σύστημα Ασφάλισης» με το οποίο η Ευρωπαϊκή Πίστη εξασφαλίζει το εισόδημα των ασφαλισμένων της, την οικογένειά τους, την περιουσία και την ποιότητα της ζωής τους από κάθε κίνδυνο.

Ο Διευθυντής Marketing & Υποστήριξης Δικτύου Πωλήσεων, κ. Γ. Γκοτζαγεώργης

Ο Διευθυντής Marketing & Υποστήριξης Δικτύου Πωλήσεων, κ. Γ. Γκοτζαγεώργης

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν στους παρευρισκομένους τα βασικά μεγέθη της Εταιρείας, το δίκτυο διανομής της και πώς είναι κατανεμημένο, έρευνες ικανοποίησης πελατών σε διάφορες κατηγορίες, η μεταβολή των οικονομικών στοιχείων της Εταιρείας τα τελευταία χρόνια αλλά και η θέση της στην Ελληνική αλλά και Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική Αγορά και τέλος την εξέλιξη της παραγωγής τα τελευταία 6 χρόνια.

Ο κ. Γεωργακόπουλος έκλεισε την ομιλία του με μία φράση από τον Περικλέους Επιτάφιο Λόγο του Θουκυδίδη: Τον πλούτο – δεν τον χρησιμοποιούμε για να κάνουμε επίδειξη αλλά για έργα. Δεν είναι ντροπή να είναι κάποιος φτωχός αλλά να μην κάνει τίποτα για να βγει από αυτή την κατάσταση.

«Πλούτῳ τε ἔργου μᾶλλον καιρῷ ἢ λόγου κόμπῳ χρώμεθα, καὶ τὸ πένεσθαι οὐχ ὁμολογεῖν τινὶ αἰσχρόν, ἀλλὰ μὴ διαφεύγειν ἔργῳ αἴσχιον»

Οι Διευθυντές Πωλήσεων μαζί με την Εμπορική Διευθύντρια κ. Ρούσση και τον Διευθύνων Σύμβουλο κ. Χ. Γεωργακόπουλο

Οι Διευθυντές Πωλήσεων μαζί με την Εμπορική Διευθύντρια κ. Ρούσση και τον Διευθύνων Σύμβουλο κ. Χ. Γεωργακόπουλο


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × 2 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
38 χρόνια Ευρωπαϊκή Πίστη: 38 χρόνια σταθερή Δομή - Αρχές - Φιλοσοφία! https://www.insurancedaily.gr/38-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%ce%b5%cf%85%cf%81%cf%89%cf%80%ce%b1%cf%8a%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%af%cf%83%cf%84%ce%b7-38-%cf%87%cf%81%cf%8c%ce%bd%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b1%ce%b8%ce%b5/