Ασφαλιστικές Ειδήσεις

57 εκατ. ευρώ παραγωγή έχουν οι μεσίτες στις ομαδικές ασφαλίσεις ζωής και υγείας


Η μεσιτική αγορά ασφαλίσεων έχει σημαντικό ρόλο στην ιδιωτική ασφάλιση καθώς συμμετέχει με μεγάλα ποσοστά στην συνολική παραγωγή ασφαλίστρων που καταγράφεται ετησίως.

Ειδικά στις ασφαλίσεις που γίνονται για τους εργαζόμενους των επιχειρήσεων η συνεισφορά των μεγάλων γραφείων φαίνεται μέσα από πρόσφατη έρευνα του ΣΕΜΑ και της KPMG όπου καταγράφεται η παραγωγή του 2015.

mesitesmesitesΤα στοιχεία δείχνουν ότι από τη συνολική παραγωγή που κάνουν στις ασφαλίσεις ζωής,  περισσότερο από το ½ (54%) αφορά τις ομαδικές ασφαλίσεις ζωής και υγείας που κάνουν οι επιχειρήσεις για τους εργαζόμενους τους. Ειδικότερα το 2015 από τη συνολική παραγωγή των μεσιτών στις ασφαλίσεις ζωής που ήταν περίπου 105 εκατ. περισσότερα από  57 εκατ. ευρώ προήλθαν από τα ασφαλιστήρια των εργαζομένων.

mesites2Επίσης και στον κλάδο πυρός και στοιχείων της φύσης, που αφορά τόσο στην ασφαλιστική προστασία των κατοικιών ιδιωτών αλλά και των κτιρίων των επιχειρήσεων   οι μεσίτες έχουν το 20% της συνολικής παραγωγής τους στις γενικές ασφαλίσεις. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΣΕΜΑ από τα 376 εκατ. της συνολικής παραγωγής στον κλάδο περίπου τα 78 εκατ. αφορούν συμβόλαια με καλύψεις για φωτιά και στοιχεία της φύσης.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 − three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
57 εκατ. ευρώ παραγωγή έχουν οι μεσίτες στις ομαδικές ασφαλίσεις ζωής και υγείας! https://www.insurancedaily.gr/57-ekat-evro-paragogi-echoun-i-mesites-stis-omadikes-asfalisis-zois-ke-ygias/