Αστική Ευθύνη

751 εκατ. ασφαλιστική αποζημίωση για το μακελειό στο Mandalay Bay

Time Magazine

Στα 800 εκατ. δολάρια ανέρχεται το ποσό αποζημίωσης που θα κληθεί να καταβάλει ο κολοσσός MGM Resorts, στον οποίον ανήκει το ξενοδοχείο Mandalay Bay. Την 1η Οκτωβρίου του 2017 σε συναυλία κάντρι σημειώθηκε η μαζικότερη φονική επίθεση που έχει γίνει στη σύγχρονη αμερικανική ιστορία με 58 νεκρούς και 800 τραυματίες.

source: ABC

Δράστης ένας αμερικανός 64χρονος, συνταξιούχος ο οποίος άνοιξε πυρ από τον όροφο του δωματίου που είχε κλείσει στο ξενοδοχείο και εν συνεχεία αυτοκτόνησε. Χιλιάδες άνθρωποι -τραυματίες, θεατές και συγγενείς θυμάτων- έχουν καταθέσει αξιώσεις αποζημιώσεων επιρρίπτοντας στην MGM Resorts ευθύνες σχετικά με την ασφάλεια.

Η MGM Resorts έχει ανακοινώσει ότι διαθέτει από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο της 751 εκατ. δολάρια και ότι ο διακανονισμός αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο χρόνο και μπορεί να φτάσει το ποσό στα 800 εκατ. δολάρια. Ωστόσο ο δικηγόρος Robert Eglet, που εκπροσωπεί 4.200 ενάγοντες αναφέρει ότι οι εκτιμήσεις της εταιρείες γίνονται πολύ νωρίς, καθώς δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει στους όρους του διακανονισμού αλλά και πολλά θύματα δεν έχουν ακόμα καταθέσει τις αξιώσεις τους.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fourteen + eight =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
751 εκατ. ασφαλιστική αποζημίωση για το μακελειό στο Mandalay Bay! https://www.insurancedaily.gr/751-ekat-asfalistiki-apozimiosi-gia-to-m/