Ασφάλιση Πιστώσεων Ειδήσεις & Νέα

Atradius: Εκτίμηση της Παγκόσμιας Οικονομικής Κατάστασης 2014


global economyΗ παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη επιταχύνθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών και αναμένεται να συνεχίσει να επιταχύνει τόσο κατά το τρέχον έτος όσο και το επόμενο. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην ισχυρότερη ανάπτυξη στις προηγμένες αγορές, δεδομένου ότι η ανάπτυξη στις αναδυόμενες αγορές παρουσιάζει επιβράδυνση.

Βασικά στοιχεία:

  • Η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη θα παρουσιάσει άνοδο κατά 2.9% το 2014 και κατά 3,2% το 2015.
  • Η Ευρωζώνη έχει καλύτερες επιδόσεις από ό, τι αναμενόταν και προβλέπεται ανάπτυξη κατά 1,2% το 2014. Η οικονομία των ΗΠΑ παρουσιάζει επίσης επιτάχυνση, με αναμενόμενο ποσοστό ανάπτυξης, για το 2014, 2,7%.
  • Στη Λατινική Αμερική, τις αναδυόμενες χώρες της Ασίας και της Ανατολικής Ευρώπης αναμένεται μικρή επιδείνωση των προοπτικών οικονομικής ανάπτυξης το 2014 σε σχέση με πέρυσι.
  • Οι κίνδυνοι που εγκυμονούν είναι: 1) η ομαλοποίηση της νομισματικής πολιτικής των ΗΠΑ θα μπορούσε να προκαλέσει περαιτέρω διαταραχές στις αναδυόμενες αγορές, 2) η βιωσιμότητα της κινεζικής υψηλής οικονομικής ανάπτυξης είναι αβέβαιη, 3) η κλιμάκωση των πολιτικών εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την οικονομία και 4) η ανάκαμψη της Ευρωζώνης εξακολουθεί να είναι εύθραυστη και θα μπορούσε να εκτροχιαστεί.
  • Προβλέπουμε ότι αναφορικά με τη γενική εικόνα των περιστατικών αφερεγγυότητας θα παρουσιαστεί μικρή βελτίωση το 2014. Αν και σε πολλές χώρες σημειώθηκε αύξηση των πτωχεύσεων το 2013, στις περισσότερες πλέον αναμένονται σταθερές ή οριακά βελτιωμένες συνθήκες.

Για να διαβάσετε ολόκληρη την έρευνα πατήστε εδώ


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seven + twenty =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Atradius: Εκτίμηση της Παγκόσμιας Οικονομικής Κατάστασης 2014! https://www.insurancedaily.gr/atradius-ektimisi-tis-pagkosmias-ikonomiki/