Ασφαλιστικές Ειδήσεις

A. Μπαζδάνη: Τα προγράμματα Υγείας πρωταρχικής σημασίας για τους Σερραίους


Συνεχίζουμε το Ασφαλιστικό Οδοιπορικό μας στο νομό Σερρών με συνεντεύξεις των ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο χώρο και διαμορφώνουν την τοπική ασφαλιστική αγορά. Η Άννα Μπαζδάνη είναι η unit manager του agency γραφείου της ERGO στην πόλη. Διευθύνει μια ομάδα 6 διαμεσολαβητών και έχει μια εμπειρία στο χώρο περίπου 25 χρόνια. Για το λόγο αυτό επικοινωνήσαμε μαζί της και της ζητήσαμε να μας μιλήσει για την ασφαλιστική αγορά στην οποία δραστηριοποιείται.

Συνέντευξη Άννα Μπαζδάνη, Unit manager, ERGO, Σέρρες 

Από πότε δραστηριοποιήστε στο επάγγελμα; Ποια είναι η επαγγελματική σας πορεία;

Το 1994 ξεκίνησα να συνεργάζομαι ως Ασφαλιστικός Σύμβουλος με την ΑΤΕ Ασφαλιστική στο γραφείο του Συντονιστή Διευθυντή κ. Στ. Μπούχλιου στη Θεσσαλονίκη. Για την ποσότητα αλλά κυρίως για την ποιότητα της δουλειάς μου διακρίθηκα και βραβεύτηκα πολλές φορές. Υπήρξα διαχρονικά  μέλος του TOP CLUB της ΑΤΕ Ασφαλιστικής και Διακεκριμένη Ασφαλιστική Σύμβουλος στην  LIMRA International.

Μετά από πολλά χρόνια στη βαθμίδα του Ασφαλιστικού Συμβούλου και μετά δημιουργία σεβαστού χαρτοφυλακίου, τόσο στον Κλάδο Ζωής, όσο και στους Γενικούς Κλάδους, αναβαθμίστηκα σε Unit Manager και κατόπιν μου ανατέθηκε η  ευθύνη του Γραφείου Σερρών από την ΑΤΕ Ασφαλιστική, σήμερα ERGO, μετά την συγχώνευση των δύο εταιρειών.

Η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια στον ασφαλιστικό κλάδο και η δοκιμασμένη συνεργασία μου με την ΑΤΕ Ασφαλιστική και σε συνέχεια με την ERGO  με κάνει να νοιώθω δυνατή και αξιόπιστη, γεμάτη αυτοπεποίθηση. Ο συνδυασμός της μεγάλης πλέον εταιρείας που είναι σήμερα η ERGO, με την εμπειρία που απέκτησα από την πολύχρονη συνεργασία μου με την ΑΤΕ Ασφαλιστική, μου παρέχουν τη δυνατότητα να χειρίζομαι οποιοδήποτε θέμα προκύπτει, πάντα με σεβασμό στον πελάτη και τους συνεργάτες μου.

Ο κόσμος έχει δεχθεί την εξαγορά της ΑΤΕ από την ERGO; Τι μηνύματα λαμβάνετε;

Στα  χρόνια της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας που ακόμα βιώνουμε, οι πελάτες έχουν δεχτεί πολλές ανακατατάξεις, συγχωνεύσεις, συνεργασίες κ.λπ. που έχουν συμβεί σε πολλούς κλάδους της οικονομίας και έχουν συνειδητοποιήσει τις αλλαγές αυτές στο οικογενειακό-οικονομικό τους περιβάλλον. Ένοιωσα να παρακολουθούν τις εξελίξεις, να βλέπουν θετικά την αλλαγή, αρκεί να μη θίγονται τα συμφέροντα τους. Η συγχώνευση αυτή έχει δημιουργήσει μια εταιρεία δυνατή και θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η οικονομική ευρωστία μιας ασφαλιστικής εταιρείας θα πρέπει να ενδιαφέρει πρωτίστως τους συνεργάτες και τους πελάτες της. Η ERGO λοιπόν αυτή την στιγμή είναι ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους της Ελλάδας. Σκοπός και στόχος της, μετά την εξαγορά της ΑΤΕ Ασφαλιστικής από αυτήν, είναι να διασφαλίσει και να εγγυηθεί τα συμφέροντα των πελατών της και να διαθέτει την καλύτερη δυνατή παροχή υπηρεσιών προς αυτούς, που αποτελεί έναν φιλόδοξο στόχο, στον οποίο θα πρέπει να προσβλέπει συνεχώς. Και αυτό κάνει.

Με την πάροδο του χρόνου και ως συνέχεια λοιπόν της συνεργασίας και εξυπηρέτησης που είχαν οι πελάτες  όλα αυτά τα χρόνια, διαπιστώνουν οι ίδιοι ότι υπάρχει σεβασμός και εγγύτητα  από την εταιρεία στα αιτήματά τους και στην εξυπηρέτησή τους γενικότερα, τόσο στον τομέα Ζωής και Υγείας, όσο και  στους  Γενικούς κλάδους. Το μήνυμα που εκπέμπει η ERGO με τη φιλοσοφία και τη δραστηριότητά της σήμερα προς τους ασφαλισμένους της αλλά και την κοινωνία γενικότερα, είναι ηχηρό και γνωρίζω καλά ότι έχει φθάσει στους αποδέκτες του.

Ποιοι κλάδοι δείχνουν δείγματα αύξησης στο μέλλον στην αγορά σας; Ο κόσμος ρωτάει περισσότερο για τι υπηρεσίες παρέχετε;

Όπως προανέφερα οι οικονομικές – κοινωνικές συνθήκες στην χώρα μας, μας έχουν οδηγήσει σε πολλά αδιέξοδα. Σ΄ αυτά πρωταγωνιστούν ο τρόπος κάλυψης αναγκών υγείας και σύνταξης. Τα προγράμματα υγείας είναι καθοριστικής σημασίας και ο τρόπος αντιμετώπισης του πελάτη και των προβλημάτων του, από τους συνεργάτες μας, με αφοσίωση στον κάθε ένα ξεχωριστά, είναι ο  λόγος που ο κόσμος ενδιαφέρεται όλο και περισσότερο και ρωτάει να ενημερωθεί για τα προγράμματά μας σ’ αυτούς τους τομείς. Πιστεύω ότι, το επόμενο διάστημα  Υγεία και Σύνταξη  θα είναι οι τομείς με  πολύ μεγάλη αύξηση λόγω της αβεβαιότητας που διακατέχει την εποχή μας στο τομέα της  Δημόσιας Υγείας αλλά και στο αναδιανεμητικό σύστημα. Επίσης, η επαγγελματική Αστική Ευθύνη αλλά και η προστασία της περιουσίας των συνανθρώπων μας, έχει ήδη  οδηγήσει πολλούς πελάτες στο γραφείο μας. Η ERGO διαθέτει τα πλέον ανταγωνιστικά προγράμματα σε όλους τους κλάδους ασφάλισης και είμαστε σε θέση να προτείνουμε ασφαλιστικές λύσεις για κάθε ασφαλιστική ανάγκη.

Διαβάστε επίσης: Σέρρες: Δυσανάλογα έχει μοιραστεί η δραστηριότητα των διαμεσολαβητών 

Τι υποδομές υγείας υπάρχουν στον Νομό σας; Εξυπηρετεί το γενικό νοσοκομείο; Από ιδιωτικές πρωτοβουλίες που μπορεί να απευθυνθεί ο κόσμος πέρα από τις κλινικές και τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.;

Πέρα από τα γενικά  προβλήματα περίθαλψης  το Νοσοκομείο Σερρών εδώ και καιρό παρουσιάζει ελλείψεις κυρίως σε ιατρικό προσωπικό, με αποτέλεσμα να μη γίνονται τακτικά χειρουργεία, εξετάσεις και να μην μπορούν να εξυπηρετούνται οι εφημερίες. Άλλες δομές, πέρα από τη «Νεφροδυναμική» που εξυπηρετεί τους νεφροπαθείς, δεν υπάρχουν στην πόλη μας, τουλάχιστον για νοσηλεία και έτσι ο σερραϊκός πληθυσμός είναι αναγκασμένος να απευθύνεται στην Θεσσαλονίκη και ως επί το πλείστον σε ιδιωτικές κλινικές.

Τα προγράμματα υγείας επομένως για μας τους Σερραίους είναι πρωταρχικής σημασίας. Έτσι αντιμετωπίζουμε τους πελάτες μας, με ιδιαίτερη ευαισθησία κάθε στιγμή, σε κάθε απρόοπτο γεγονός που μπορεί να συμβεί σε θέματα υγείας.  Τα προγράμματά μας  παρέχουν ό,τι καλύτερο για τη βελτίωση και την αποκατάσταση της υγείας των πελατών μας, τόσο σε επίπεδο νοσηλείας , όσο και σε επίπεδο πρόληψης, με δυνατότητα κάλυψης ιατροφαρμακευτικών δαπανών  εκτός νοσηλείας και έκτακτων περιστατικών , με ευελιξία στον συνδυασμό προγραμμάτων και όλα αυτά με ανταγωνιστικότητα στο κόστος.

Πόσους συνεργάτες έχετε ως διεύθυνση; Στρατολογείτε νέους συνεργάτες; Τι προβλήματα αντιμετωπίζετε;

Το γραφείο Σερρών διαθέτει σήμερα 6 επαγγελματίες  της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, που δουλεύουμε με μεράκι και υπευθυνότητα για κάθε πελάτη ξεχωριστά, δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην ιδιαιτερότητα των ασφαλιστικών του αναγκών συνολικά.

Η στρατολόγηση παραμένει το πλέον δύσκολο έργο μας, κυρίως λόγω των  υποχρεώσεων που αντιμετωπίζει ο νέος επαγγελματίας σήμερα μετά την πιστοποίησή του από την ΤτΕ, που αφορούν την εγγραφή του στο Ταμείο του, την έναρξη της δραστηριότητάς του, την εγγραφή στο ΕΕ, χωρίς το παραμικρό εισόδημα. Επίσης, το πλέον δύσκολο στοίχημα είναι η παραμονή του νέου συνεργάτη στο επάγγελμα. Παρ’ όλα αυτά, σήμερα η ERGO στηρίζει το νέο συνεργάτη μέσω του εξαιρετικού κανονισμού πωλήσεων, ο οποίος μας παρέχει λύσεις για την προσέλκυση νέων στελεχών στο επάγγελμα και δίνει τη δυνατότητα σε εργατικούς και φιλόδοξους ανθρώπους να ανοίξουν τα φτερά τους επαγγελματικά,  σε ένα ευχάριστο περιβάλλον και κλίμα συναδελφικότητας και κυρίως, ασκώντας μια σημαντική και χρήσιμη επαγγελματική δραστηριότητα.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five + twenty =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
A. Μπαζδάνη: Τα προγράμματα Υγείας πρωταρχικής σημασίας για τους Σερραίους! https://www.insurancedaily.gr/bazdani-ta-programmata-ygias-protarchikis-simasias-gia-tous-serreous/