Ασφάλιση Υγείας Ειδήσεις & Νέα

bewell: Γιατροί & διαγνωστικές εξετάσεις για όλους. Ναι, και για εσένα τον δύσκολο


Χτύπησες. Ένιωσες αδιαθεσία ή εκείνος ο πόνος στο δεξί γόνατο δεν λέει να σταματήσει. Τι κάνεις; Στα παλιά τα χρόνια θα έπαιρνες τηλέφωνο τη γιαγιά στο χωριό να σε ξεματιάσει. Ωραίες εποχές! Όχι όμως και αποτελεσματικές. Πλέον οι επιλογές που έχεις είναι περισσότερες, ιατρικά ανώτερες και το σημαντικότερο; Δεν κοστίζουν.

του Νίκου Μωράκη 

Η διαδικασία γνωστή. Τηλεφωνείς στον ασφαλιστικό σου σύμβουλο ή στο 1010 (τηλεφωνικό κέντρο της Interamerican) και τους λες το πρόβλημά σου. Εκείνοι σε παραπέμπουν σε έναν γιατρό του δικτύου τους και κλείνεις ραντεβού. Ο γιατρός σε εξετάζει, σου γράφει παραπεμπτικό για εξετάσεις και ζητάει να σε ξαναδεί. Κάνεις τις εξετάσεις στο διαγνωστικό κέντρο της επιλογής σου, ο γιατρός τις βλέπει και σου χορηγεί αγωγή ή σου λέει να πας σπίτι σου – ότι είσαι μια χαρά! Απλά, οργανωμένα, και χωρίς αναμονές. Αυτή είναι η διαδικασία! Πόσο κοστίζει; Τίποτα! Αρκεί να έχεις συμβόλαιο bewell με την κάλυψη “Γιατροί και διαγνωστικές εξετάσεις”. 

Πώς γίνεται αυτό; 

Μια από τις πιο βασικές καλύψεις σε ένα συμβόλαιο υγείας είναι αυτή των εξόδων από επισκέψεις σε γιατρούς, όπως επίσης και των εξετάσεων σε διαγνωστικά κέντρα. Μια κάλυψη πολύ δημοφιλής που στην ουσία λειτουργεί συμπληρωματικά στο δημόσιο σύστημα υγείας και που για να είμαστε ειλικρινείς “καλύπτει” στις μέρες μας την αδυναμία του κράτους να εξυπηρετήσει τον κόσμο.

Η Interamerican, επαναπροσεγγίζοντας τη σχέση της με τους ασφαλισμένους της στο κομμάτι της υγείας, εγκαινίασε στο νέο σύστημα υγείας της bewell τρία νέα δίκτυα που ανάλογα μες τις ανάγκες του κόσμου, και την οικονομική τους δυνατότητα μπορούν να επιλέξουν.

Διαβάστε επίσης: bewell: Νοσηλεία μόνο από ατύχημα για ατίθασα νιάτα & λάτρεις της δράσης

Επιλογή #1 Πολυϊατρεία Medifirst & Αθηναϊκή Mediclinc 

Η πιο οικονομική λύση ακούει στο όνομα Medifirst & Mediclinic. Εδώ ο ασφαλισμένος έχει απεριόριστες επισκέψεις σε γιατρούς, ιατρικές πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις χωρίς καμία συμμετοχή. Η Interamerican δίνει την επιλογή στον ασφαλισμένο να κάνει χρήση μόνο των δικών της ιατρικών υπηρεσιών σε ένα από τα 2 ιδιόκτητα πολυϊατρεία που διαθέτει σε Αργυρούπολη και Μαρούσι ή στην ιδιόκτητη πολυκλινική της στο κέντρο της Αθήνας. Πόσο κοστίζει; Για μια τριμελή οικογένεια – άνδρας 40 ετών, γυναίκα 35 ετών & παιδί 5 ετών που διαμένουν στην Αττική – η συγκεκριμένη κάλυψη υπολογίζεται στα 37,5 ευρώ το μήνα*.   

Επιλογή #2 Δίκτυο Υγείας Interamerican 

Η δεύτερη πιο οικονομική λύση είναι το “δίκτυο υγείας της Interamerican” το οποίο αποτελείται από τις ιδιόκτητες μονάδες του Ομίλου (βλέπε επιλογή #1) συν 1.400 γιατρούς όλων των ειδικοτήτων σε όλη την Ελλάδα, περισσότερα από 250 διαγνωστικά κέντρα και σχεδόν όλα τα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία της χώρας. Όπως και στην πρώτη επιλογή έτσι και εδώ ο ασφαλισμένος έχει απεριόριστες επισκέψεις σε γιατρούς, ιατρικές πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις με τη διαφορά ότι συμμετέχει στα έξοδα με 10 ευρώ ανά ιατρική επίσκεψη και 10% ανά διαγνωστική εξέταση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι για μια επίσκεψη σε γιατρό που κοστίζει 50 ευρώ ο ασφαλισμένος θα δώσει τα 10 ενώ για μια διαγνωστική εξέταση που κάνει π.χ. 300 ευρώ ο ασφαλισμένος θα δώσει 30 ευρώ. Πόσο κοστίζει; Για την ίδια οικογένεια που περιγράψαμε στην πρώτη επιλογή υπολογίζεται στα 53,8 ευρώ το μήνα.

Επιλογή #3 Δίκτυο υγείας Interamerican χωρίς συμμετοχή 

Η τρίτη και πιο ακριβή επιλογή της Interamerican είναι ίδια με τη 2η επιλογή με τη σημαντική διαφορά όμως ότι ο ασφαλισμένος δεν συμμετέχει στα έξοδα (10 ευρώ ανά ιατρική επίσκεψη & 10% ανά διαγνωστική εξέταση). Επίσης, ο ασφαλισμένος έχει επιπλέον 500 ευρώ το χρόνο στον κουμπαρά του για επισκέψεις σε γιατρούς και εκτός δικτύου του Ομίλου – σε όποιον γιατρό επιθυμεί δηλαδή – όπως επίσης και 1.000 ευρώ το χρόνο για διαγνωστικές εξετάσεις ξανά εκτός δικτύου. Η διαφορά εδώ βρίσκεται στην τιμή καθώς είναι σχεδόν διπλάσια από τη δεύτερη. Πόσο κοστίζει; Για την ίδια οικογένεια υπολογίζεται στα 122,7 ευρώ το μήνα.   

Αν μάλιστα ο ασφαλισμένος συνδυάσει στο πρόγραμμά του και την κάλυψη “Νοσηλεία από ασθένεια & ατύχημα” τότε εφαρμόζεται επιπλέον έκπτωση και στις επιλογές. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το νέο σύστημα υγείας bewell επικοινωνήστε με έναν ασφαλιστικό σύμβουλο της Εταιρείας ή ενημερωθείτε από την επίσημη ιστοσελίδα της Interamerican.

*Οι υπολογισμοί έγιναν με πάγια εντολή πιστωτικής κάρτας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × three =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
bewell: Γιατροί & διαγνωστικές εξετάσεις για όλους. Ναι, και για εσένα τον δύσκολο! https://www.insurancedaily.gr/bewell-giatri-diagnostikes-exetasis-gia-olous-ne-ke-gia-esena-ton-dyskolo/