Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Οι δέκα μεγάλες απειλές για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα


H αλλαγή της νομοθεσίας και του κανονιστικού πλαισίου (π.χ. πόλεμοι εμπορίου, οικονομικές κυρώσεις, προστατευτισμός, Brexit και διάσπαση της Ευρωζώνης) αποτελεί το σημαντικότερο κίνδυνο για τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Αυτό αποκαλύπτει το Allianz Risk Barometer 2019, που κατατάσσει στη δεύτερη θέση των κορυφαίων κινδύνων την ευμεταβλητότητα στην αγορά, στην τρίτη τη φωτιά-έκρηξη, στην τέταρτη τις μακροοικονομικές εξελίξεις, στην πέμπτη τις φυσικές καταστροφές, στην έκτη τη διακοπή εργασιών, στην έβδομη την κλιματική αλλαγή στην 8η τους πολιτικούς κινδύνους, στην 9η τους κυβερνοκινδύνους και στη 10η την απάτη.

Σε παγκόσμιο επίπεδο οι κυβερνοκίνδυνοι βρίσκονται στην 3η θέση της κατάταξης των εταιρικών κινδύνων για το σύνολο των ευρωπαϊκών χωρών.

Ακολουθούν οι εξελίξεις στις αγορές, οι οποίες ανέβηκαν από την 4η στη 2η θέση. Η πυρκαγιά-έκρηξη που το 2018 είχε αναδειχθεί ως ο δεύτερος πιο σημαντικός κίνδυνος για τις ελληνικές επιχειρήσεις, βρέθηκε φέτος στην 3η θέση της κατάταξης.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 − 5 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Οι δέκα μεγάλες απειλές για τις επιχειρήσεις στην Ελλάδα! https://www.insurancedaily.gr/deka-megales-apiles-gia-tis-epichirisis-stin-ellada/