Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Διαμεσολάβηση: Επιτέλους μάθαμε πόσοι είμαστε


Στο πλαίσιο της 1ης Εθνικής συνδιάσκεψης εκλεγμένων στα επιμελητήρια Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών & προέδρων Ασφαλιστικών Συλλόγων από όλη την Ελλάδα, ο Γενικός Γραμματέας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Δημήτρης Γαβαλάκης, επικαλούμενος στοιχεία τόσο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων αλλά και της ΕΛΣΤΑΤ παρουσίασε στους παρευρισκόμενους πόσοι τελικά είναι οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές στην Ελληνική Ασφαλιστική Αγορά.

του Νίκου Μωράκη

Ένα στοιχείο που για πολλά χρόνια ήταν άγνωστο καθώς πολλοί διαμεσολαβητές διατηρούσαν στα επιμελητήρια παραπάνω από μια άδειες (Πράκτορας & Μεσίτης). Πέρα από αυτό κανείς δεν είχε συντονίσει μια ενέργεια στα επιμελητήρια έτσι ώστε να επικοινωνήσουν μεταξύ τους προκειμένου να “αθροίσουν” τους κωδικούς που διατηρούν και να καταλήξουν σε ένα σύνολο. Με την εφαρμογή της IDD όπου τα πράγματα έγιναν πολύ πιο ξεκάθαρα ως προς την επαγγελματική ιδιότητα των διαμεσολαβητών ήταν και μια καλή ευκαιρία να ενεργοποιηθούν και σε αυτό το κομμάτι καταλήγοντας μετά από ελέγχους ότι οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές στην Ελλάδα ανέρχονται στους 16.729.

Πιο συγκεκριμένα:

  • 14.854 Ασφαλιστικοί Πράκτορες
  • 1.577 Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι
  • 298 Μεσίτες Ασφαλειών

Από τους 14.854 Ασφαλιστικούς Πράκτορες σύμφωνα με στοιχεία Μαΐου 2019 από την ΚΕΕΕ, 13.020 είναι μόνο Ασφαλιστικοί Πράκτορες ενώ 1.834 είναι Ασφαλιστικοί Πράκτορες που διατηρούν όμως και την άδεια Συντονιστή.

Όσον αφορά της ηλικίες σύμφωνα με στοιχεία Ιουλίου 2018 από το ΕΕΑ με τη συνδρομή της ΕΛΣΤΑΤ, δείχνουν ότι η Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση γερνάει επικίνδυνα καθώς το 34,6% είναι επαγγελματίες άνω των 50 ετών, το 31,9% είναι από 40 έως 49, το 24,4% είναι νέοι από τα 30 μέχρι τα 39 και μόνο το 2,6% είναι νέοι έως 25 ετών.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight + two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Διαμεσολάβηση: Επιτέλους μάθαμε πόσοι είμαστε! https://www.insurancedaily.gr/diamesolavisi-epiteloys-mathame-poso/