ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στο αεροσκάφος του Εμιλιάνο Σάλα


Λόγο για διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στο μοιραίο ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε ο Αργεντίνος ποδοσφαιριστής Εμιλιάνο Σάλα και ο πιλότος που έχασαν τη ζωή του στις 21 Ιανουαρίου του 2019 κάνουν οι βρετανικές αρχές.

Στη σωρό του Sala, που ταξίδευε για να ξεκινήσει στην νέα του ομάδα την Cardiff City και βρέθηκε δύο εβδομάδες μετά το ατύχημα εντοπίστηκαν σύμφωνα με το πόρισμα του Συνδέσμου Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων  υψηλές ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα.

Ειδικότερα όπως επισημαίνεται το επίπεδο του διοξειδίου του άνθρακα ήταν στο 58% όταν πάνω από 50% θεωρείται ότι μπορεί να επιφέρει το θάνατο, έχοντας προκαλέσει κρίσεις, έλλειψη συνειδητότητας και καρδιακές προσβολές. Η έκθεση δεν αναφέρει σε τι βαθμό η διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα οδήγησε στην συντριβή του ελικοπτέρου, ωστόσο επισημαίνει ότι ενδεχομένως επηρέασε τον πιλότο, καθώς το πιλοτήριο από την καμπίνα δεν είχαν χώρισμα.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Sala ανέφερε ότι τα στοιχεία για το διοξείδιο του άνθρακα δημιουργούν πολλά ερωτήματα για το πώς εκλύθηκε η ουσία αυτή στην καμπίνα.

Όπως είπε “η οικογένεια έχει ανάγκη να μάθει τι έγινε. Μελλοντικά ζητήματα ασφάλειας στις πτήσεις ενδεχομένως να λυθούν αν μάθουμε τι συνέβη σε αυτή την πτήση”.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × five =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα στο αεροσκάφος του Εμιλιάνο Σάλα! https://www.insurancedaily.gr/diarroi-monoxeidioy-toy-anthraka-sto-a/