Ασφάλιση για Αεροσκάφη - Drones Ειδήσεις & Νέα

Δικαστής στις ΗΠΑ απορρίπτει αγωγή που αφορά το εξαφανισμένο από το 2014 Boeing


Ένας αμερικανός δικαστής απέρριψε χτες την αγωγή που είχε γίνει στις ΗΠΑ από συγγενείς των θυμάτων που επέβαιναν στην πτήση MH370 της Malaysia Airlines. Η αγωγή που αφορούσε τον αερομεταφορέα, την ασφαλιστική εταιρεία Allianz SE και την Boeing Co, απορρίφθηκε από τον Αμερικανό περιφερειακό δικαστής Ketanji Brown Jackson με το σκεπτικό ότι η υπόθεση δεν ανήκει στις ΗΠΑ αλλά στη Μαλαισία.

Θυμίζουμε ότι το αεροπλάνο εξαφανίστηκε το 2014 και στα βασικότερα σενάρια των αρχών είναι ότι έπεσε στον Ινδικό Ωκεανό είτε λόγω βλάβης είτε λόγω έλλειψης καυσίμων, σκοτώνοντας 239 επιβάτες. “Στον πυρήνα της, η υπόθεση αυτή αφορά την ανεξήγητη εξαφάνιση ενός επιβατικού αεροπλάνου το οποίο εκμεταλλεύεται η Malaysia Airlines”, γράφει ο δικαστής.

Η εν λόγω απόφαση 61 σελίδων αποτελεί εμπόδιο για τους ενάγοντες από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Αυστραλία, την Κίνα, την Ιαπωνία, την Ινδία και τη Μαλαισία, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 100 επιβάτες της MH370.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

18 + 11 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Δικαστής στις ΗΠΑ απορρίπτει αγωγή που αφορά το εξαφανισμένο από το 2014 Boeing! https://www.insurancedaily.gr/dikastis-stis-ipa-aporripti-agogi-pou-afora-exafanismeno-apo-2014-boeing/