Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Ε. Τσίτρα: Η Ιδιωτική Ασφάλιση στην Καβάλα είναι πλέον μια συνειδητοποιημένη επιλογή


Σε συνέχεια του ρεπορτάζ μας για την Ασφαλιστική Αγορά στο νομό Καβάλας – στο πλαίσιο της στήλης “Ασφαλιστικό Οδοιπορικό” – συνεχίζουμε με τις συνεντεύξεις Ασφαλιστών που δραστηριοποιούνται στο Νομό.

ρεπορτάζ του Νίκου Μωράκη

Η Ελένη Τσίτρα είναι συντονιστής ομάδας, υπεύθυνη των γραφείων της AXA στους νομούς Καβάλας & Ξάνθης. Ανήκει στη διεύθυνση του Αναστάσιου Παυλίδη, και έχει βραβευτεί πολλάκις η ίδια και η ομάδα της από την Εταιρεία της για τις εξαιρετικές της επιδόσεις. Διατηρώντας ίσως και το παλιότερο ασφαλιστικό γραφείο agency στην πόλη της Καβάλας της ζητήσαμε να μας απαντήσει σε μια σειρά από ερωτήσεις σχετικά με τη δραστηριότητά της στο Νομό.

Συνέντευξη Ελένη Τσίτρα

Ποια είναι η πορεία σας στο επάγγελμα; Η επαγγελματική σας στέγη ήταν ανέκαθεν στην AXA; (τότε Ελληνοβρετανική)

Ξεκίνησα ως ασφαλιστικός σύμβουλος το 1993 στην Ελληνοβρετανική Ζωής και Ζημιών και το 1998 συνέχισα στην Alpha Ασφαλιστική του Ομίλου Alpha Bank που προέκυψε από τη συνένωση της Ελληνοβρετανικής με την Εμπορική Ασφαλιστική. Όπως είναι γνωστό, τον Μάρτιο του 2007 η Alpha Ασφαλιστική μετονομάσθηκε σε ΑΧΑ Ασφαλιστική του Ομίλου ΑΧΑ και φέτος κλείνω αισίως 12 χρόνια μαζί της. Επί της ουσίας, μέχρι σήμερα, έχω διατελέσει ασφαλιστικός σύμβουλος υπό τη σκέπη δύο εταιρειών. Από το 2004 είμαι διευθύντρια στο γραφείο της Καβάλας και από φέτος και της Ξάνθης αριθμώντας συνολικά 13 συνεργάτες. Από τα πρώτα κιόλας χρόνια της επαγγελματικής μου πορείας στον κλάδο, διέβλεψα πως η συνέπεια είναι μια σταθερά που οφείλω να διατηρώ ως βασική αρχή της καριέρας μου. Με πολλή προσπάθεια, αρκετές ώρες δουλειάς και αντιπαρερχόμενη δυσκολίες και προκαταλήψεις που χαρακτήριζαν – ευτυχώς όχι πια – το επάγγελμα του ασφαλιστή, έχουμε καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια να αποσπάσουμε με την ομάδα μου σημαντικές διακρίσεις, μεταξύ αυτών:

  • Καλύτερης Γυναίκας Manager
  • Πλατινένιος Συντονιστής Ομάδας Ασφαλειών Ζωής και Υγείας
  • Αργυρός Συντονιστής Ομάδας Ασφαλίσεων Κατά Ζημιών
  • Διατηρησιμότητα Ζωής και Υγείας της Ομάδας της
  • 2ος Συντονιστής Ομάδας σε προσέλκυση νέων ασφαλιστικών συνεργατών
  • 3ος Συντονιστής Ομάδας Ασφαλειών Ζωής & Υγείας
  • 2ος Συντονιστής  Ομάδας Ασφαλειών Κατά Ζημιών

Ξέρετε, το γεγονός πως έχω τη χαρά να βρίσκομαι στην ΑΧΑ Ασφαλιστική είναι πραγματικά πολύ σημαντικό για εμένα καθώς τη φιλοσοφία και το όραμά μου να παρέχω ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε ασφαλιστική ανάγκη, να προσφέρω ψυχική ηρεμία στους πελάτες και να δημιουργώ ταυτόχρονα, τόσο με τους ίδιους όσο και με τους συνεργάτες μου, ειλικρινείς σχέσεις εμπιστοσύνης, εκτίμησης και αναγνώρισης, τα μοιράζεται μαζί μου η AXA Ασφαλιστική και αυτό είναι πραγματική τύχη!

Μιλήστε μας για τους συνεργάτες σας. Ποια είναι η σχέση σας μαζί τους;

Όπως και με τους πελάτες μας έτσι και με την ομάδα μου έχουμε ορίσει μεταξύ μας άξονα της συνεργασίας μας ,την ειλικρίνεια. Πιστεύω ακράδαντα ,ούσα περίπου 26 χρόνια στον συγκεκριμένο χώρο , πως η ειλικρινής και ισότιμη σχέση μεταξύ των μελών μιας ομάδας κάνει λειτουργικότερη και αποδοτικότερη την καθημερινότητά τους. Έχω την χαρά και την τύχη να διαθέτω στην ομάδα μου 10 ταλαντούχους συνεργάτες με ετερόκλητα επαγγελματικά χαρακτηριστικά και ξεχωριστές δυνατότητες αλλά με δυο κοινά στοιχεία να τους χαρακτηρίζουν: το πάθος για τη δουλειά τους και το ownership που διαθέτουν. Είμαι βέβαιη, πως καθημερινά έρχονται αντιμέτωποι με πολλές προκλήσεις και εγώ από την πλευρά μου, αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να είμαι δίπλα τους βοηθώντας τους να εξελίσσονται και να πετυχαίνουν.

Διαβάστε επίσης: Ο κλάδος Υγείας φρεσκάρει την Ασφαλιστική Αγορά στο νομό Καβάλας

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι να στρατολογήσετε νέους στην Πόλη σας; Ποιο είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο που συναντάτε; 

Η στρατολόγηση νέων συνεργατών είναι ίσως η πιο σημαντική διαδικασία για τον κλάδο μας και μάλιστα από τη θέση που βρισκόμαστε. Δεν πιστεύω πως οι χαρακτηρισμοί “εύκολη” ή “δύσκολη” ταιριάζουν απόλυτα για τη διαδικασία στρατολόγησης η οποία είναι βέβαιο πως χρειάζεται ισορροπημένη διαχείριση ανάμεσα σε αυτά που ζητάμε και σε αυτά που μπορούν να μας δώσουν. Είμαι της άποψης ότι όλα έρχονται προϊόντος του χρόνου , γι΄αυτό  χρειάζεται υπομονή και επιμονή και από τα δυο μέρη.

Προσωπικά, πιστεύω πολύ στους νέους συνεργάτες γιατί αν δεν “κουβαλούν” εμπειρία , αν και πολλοί εξ αυτών έχουν άγνοια για τον κλάδο , η συμβολή τους σε νέε ιδέες , σε νέους τρόπους πωλησιακής προσέγγισης των προϊόντων και η διεισδυτικότητά τους σε διαφορετικά κοινά , δίνει νέα πνοή στη λειτουργία της ομάδας, η οποία πολλές φορές είναι καταλυτική οδηγώντας και σε αύξηση της παραγωγής. Αισθάνομαι πάντως πως με τον χρόνο, η λανθασμένη αντίληψη της κοινωνίας και ειδικότερα των νέων πως ο ασφαλιστικός κλάδος είναι μια “άνευρη” και διόλου δημιουργική δουλειά πωλήσεων , χωρίς ικανοποιητικό μισθό αλλά με προμήθειες έχει αρχίσει και φθίνει. Σε αυτό βέβαια ,βοήθησαν εταιρίες όπως η ΑΧΑ που έχει δημιουργήσει ένα ανταγωνιστικό εργασιακό περιβάλλον που δίνει δυνατότητα μιας win-win συνεργασίας.

Ο κόσμος στην Καβάλα έχει μεγαλύτερη ασφαλιστική συνείδηση σε σχέση με το παρελθόν; Η ασφαλιστική αγορά κερδίζει έδαφος;

Θεωρώ πως, όπως και στις περισσότερες περιφέρειες έτσι και στην Καβάλα, η κρίση στον κλάδο της υγείας δημιούργησε και επέτεινε την ανάγκη για ασφάλιση. Σήμερα, είναι πια ξεκάθαρο πως η ιδιωτική ασφάλιση κερδίζει έδαφος και μάλιστα, τείνει να αποτελέσει μια συνειδητοποιημένη επιλογή και όχι αποτέλεσμα πωλήσεων από τους ασφαλιστές. Ο κόσμος δεν ασφαλίζεται πια από μόδα αλλά από ανάγκη.

Ποιοι κλάδοι είναι περισσότερο δημοφιλείς στο Νομό σας; 

Μιλώντας για τα στοιχεία του γραφείου μου, εμείς καταγράφουμε στον κλάδο της ζωής 60% υγεία, 15% προστασία και 25% UL (Unit Linked) και στον κλάδο κατά Ζημιών ασφάλειες αυτοκινήτου, κατοικίας, επιχείρησης με ιδιαίτερο προσανατολισμό στις τουριστικές μονάδες.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

5 × two =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Ε. Τσίτρα: Η Ιδιωτική Ασφάλιση στην Καβάλα είναι πλέον μια συνειδητοποιημένη επιλογή! https://www.insurancedaily.gr/e-tsitra-idiotiki-asfalisi-stin-kavala-ine-pleon-mia-syniditopiimeni-epilogi/