Ασφαλιστικές Ειδήσεις

Εθνική Τράπεζα: Τερματίζουμε τη σύμβαση πώλησης με την EXIN


Ναυαγεί επίσημα η προσπάθεια για την ολοκλήρωση της συμφωνίας της πώλησης του 75% της Εθνικής Ασφαλιστικής με την EXIN, επιβεβαιώνοντας προηγούμενο δημοσίευμα του id.gr, στο οποίο αναφερόταν ότι η Τράπεζα εξετάζει τις διαθέσιμες στρατηγικές επιλογές.

Στην ανακοίνωσή της η Τράπεζα αναφέρει:

«Στις 29 Ιουνίου 2017, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. ανακοίνωσε την πώληση του 75% του μετοχικού κεφαλαίου της Ανώνυμης Ελληνικής Εταιρείας Γενικών Ασφαλίσεων «η ΕΘΝΙΚΗ» στην ΕΧΙΝ Financial Services Holdings B.V. (“EXIN”), υπό την αίρεση, μεταξύ άλλων, εκπλήρωσης ορισμένων προϋποθέσεων, συμπεριλαμβανομένων και των εγκρίσεων από την αρμόδια Επιτροπή Ανταγωνισμού και την Τράπεζα της Ελλάδος.

Στις 28 Μαρτίου 2018, καταληκτική ημερομηνία, από την πλευρά της ΕΧΙΝ, εκπλήρωσης αναβλητικών αιρέσεων όπως αυτές αναφέρονται στη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης μεταξύ της ETE και της EXIN, η ΕΤΕ έλαβε γνώση ότι οι ανωτέρω δεν πληρούνται και ως εκ τούτου, αποφάσισε να τερματίσει τη Σύμβαση Αγοράς και Πώλησης. Η Τράπεζα θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις».

Β.Γ.


Σχολιαστε ελευθερα

Σχολιαστε ελευθερα

Your email address will not be published. Required fields are marked *

eight − 4 =

To Top

Κοινοποιείστε αυτό το άρθρο σε κάποιον!

Καλησπέρα,
ο παρακάτω σύνδεσμος ίσως σας ενδιαφέρει:
Εθνική Τράπεζα: Τερματίζουμε τη σύμβαση πώλησης με την EXIN! https://www.insurancedaily.gr/ethniki-trapeza-termatizoume-ti-symvasi-polisis-tin-exin/